Να τελειώνουν οι “αστικές ευγένειες”

Του Γιώργου Δημητρίου

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να προτείνω στον ΣΥΡΙΖΑ ένα στρατηγικό επικοινωνιακό σχέδιο, για να απαλλαγεί από την παγίδα των ολιγαρχών στην οποία τον έχουν οδηγήσει.

Είναι αδύνατον σε ένα μικρό κείμενο γνώμης να γίνει πλήρης ανάλυση των επιχειρημάτων που συνοδεύουν τις προτάσεις αυτές, και επομένως η προσπάθεια αυτή θα γίνει πολύ συνοπτικά.

Είναι φανερό ότι η ολιγαρχία τιμωρεί τον κ.Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες και τα θαλασσοδάνεια, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε απο θέση ισχύος όταν ήταν κυβέρνηση να πιέσει την ολιγαρχία για να του δώσει τη στήριξη την οποία έτσι και αλλιώς επιβάλλει το εκλογικό ποσοστό που είχε λάβει το 2012.(Βλέπε Καλογρίτσα)

Πίεζε για αυτό που δικαιωματικά έπρεπε να απολαμβάνει σε μιά δυτική δημοκρατία.Τώρα,το 2020 πάλι για το ίδιο δημοκρατικό αυτονόητο προσπαθεί και ως αντιπολίτευση.

Οι φράσεις κλειδιά του άρθρου είναι η ”απονομιμοποίηση” και η καταγγελία της παγίδας Μητσοτάκη-ολιγαρχών,και οι λέξεις ”στοπ στην εσωστρέφεια”,και ”ανένδοτος” ενάντια στο ”Μητσοτακηστάν” όχι στην επανάληψη του έργου ο “Αλή μπαμπάς και οι 40 κλέφτες”… γιατί τόσοι είναι δεν είναι περισσότεροι.

Πρόταση:

1) Επαναφέρετε στο ΣΥΡΙΖΑ τον κ.Κοτζιά να προστεθεί ικανότητα, τον κ.Σακελλαρίδη να προστεθεί πολιτικό ήθος. Διαχείριση συμβόλων είπαμε.

2) Αποκόψετε απο το Σύριζα τους εκατομμυριούχους, μιά και το πόθεν έσχες των πολιτικών δεν αποδεικνύει το πόθεν,αλλά μόνο το έσχες.Το να λέτε ότι ο κ.Παπαδημούλης έχει ελεγχθεί δεν ευσταθεί πολιτικά. (ίδιο κόλπο η ΝΔ)

3) Απονομιμοποιήστε τα συστημικά ΜΜΕ, καταγγείλτε τα σε όλα τα φόρα, ελληνικά, ευρωπαϊκά. Μη συμμετέχετε σε εκπομπές με 2 νεοδημοκράτες παρουσιαστές,στην οποία έρχεται και ένας τρίτος παρουσιαστής που καλύπτει το ρεπορτάζ της ΝΔ. Ολα τους τα πάνελ έχουν αυτή τη σύνθεση.

Να ζητήσετε με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες ενώσεις απο τους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να συμμετέχουν σε πολιτικά πάνελ στελέχη σας,να αποχωρεί ο ένας απο τους δύο παρουσιαστές της εκπομπής και να έρχεται ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Σύριζα για να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και στους κυβερνητικούς βουλευτές.

Οχι καλεσμένος δημοσιογράφος αλλά αυτός που καλύπτει το ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ και έχει και την ”διαπίστευση” του.

Δέν υπάρχει δημοκρατία στα ΜΜΕ ή την καταγγέλλεις και την απονομιμοποιείς,ή είσαι άξιος της μοίρας σου.

Εάν δεν μπορεί το ΕΣΡ να δει τη ”χούντα” των δημόσιων κρατικοδίαιτων ΜΜΕ, κ.Τσίπρα, απευθυνθείτε στο Ευρωκοινοβούλιο, στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και στις πλατείες.

Πρέπει να βρεθεί τρόπος να σπάσει το 90%-10% των ολιγαρχών σε βάρος του Σύριζα.( πλειοδοσία επιδοτήσεων, ΌΧΙ).

Κύριε Τσίπρα,δεν ”σκίσατε”τα μνημόνια,αγνοήσατε το δημοψήφισμα..άλλωστε κανείς δεν σας βοήθησε ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. (Σήμερα θα σας έβαζαν στην φυλακή)

Δέν είναι όμως σωστό να ξαναγίνετε πρωθυπουργός επειδή η χώρα θα λιμοκτονήσει οικονομικά στα χέρια του κ.”Μαρινάκη”. Η μόνη εξαγγελία που χρειάζεται η χώρα είναι να ξεκαθαρίσετε αυτή τη φορά τον ”αλή μπαμπά με τους 40 κλέφτες” οι οποίοι απομυζούν τους κρατικούς πόρους. Στη θέση τους

ας έρθουν άλλοι επιχειρηματίες, αλλά να μην είναι κρατικοδίαιτοι, αλλά εξαγωγείς, βιομήχανοι εξαγώγιμων προϊόντων, να προσφέρουν θέσεις εργασίας και φόρους στην Ελλάδα.

Αυτούς αγκαλιάστε κ.Τσίπρα. (Διαχείριση συμβόλων)

Δεν υπάρχει άλλο όραμα για να επανέλετε στην εξουσία.

4) Να στηρίξετε οικονομικά και νομικά τα λιγοστά μέσα που σας υποστηρίζουν,και προχωρήστε σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας.

5) Να ενημερώσετε τα πολιτικά σας στελέχη ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική σας 2015-2019,αλλά και η προγραμματική σας,είναι το σύστημα του ρυθμιζόμενου καπιταλισμού πχ.Γερμανικό μοντέλο,και δεν είναι κάτι άλλο εκτός από αυτό.

Αυτό δεν θα διώχνει πολλούς κεντροαριστερούς επειδή δεν το λέτε,και δεν θα διώχνει ακόμη περισσότερους επειδή νιώθουν τις συνέπειές του ρυθμιζόμενου καπιταλισμού που εφαρμόσατε.(Δημιουργείτε σύγχυση σε βάρος του κόμματός σας)

Αριστερός καπιταλισμός στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει,ρωτήστε τον κ.Τσακαλώτο.

Ενώ εφαρμόζετε το πιο ευρωπαϊκό οικονομικό μοντέλο, αντί για πολιτικά οφέλη, έχετε μόνον ζημίες. ΑΘΛΟΣ. (η ΝΔ Μητσοτάκη πρεσβεύει το φιλελεύθερο αμερικανικό μοντέλο -μικροί φόροι, μηδέν κοινωνικό κράτος)

6)Αποφύγετε συζητήσεις και πολιτικό διάλογο με τους παρακάτω, γιατί με αυτό τον τρόπο νομιμοποιείτε τον πολιτικό εξτρεμισμό, είναι οι ”πυροκροτητές” αυτού του ”συστήματος”των ΜΜΕ:

Γεωργιάδης, Βορίδης, Λοβέρδος, Κεγκέρογλου,Μπογδάνος, Καϊρίδης, Μαρκόπουλος, Βούλτεψη, Θεοδωρικάκος, Πιπιλή, Καραγκούνης,Φωτήλας, Πλεύρης, Βρούτσης, Οικονόμου.

7)Παρακάμψτε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που ανατροφοδοτούν τον αυτοδιαιωνιζόμενο κύκλο – ,κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ, παραγγελίες δημοσκοπήσεων από τα ΜΜΕ,που σύσσωμα στηρίζουν ΝΔ, η οποία τους επιδοτεί με το υστέρημα του ”καταληστευμένου” Ελληνα.

Υπάρχει νέα τεχνολογία κύριοι του Σύριζα, με αναλυτές δεδομένων καμπάνιας, οι οποίοι δημιουργούν νέα προγνωστικά μοντέλα, και έχουν καταστήσει τις δημοσκοπήσεις ένα μικρότερης σημασίας εργαλείο.

Βάλτε τα στελέχη σας να διαβάσουν τι κάνουν στις Ηνωμενες Πολιτείες από το 2008 και μέχρι τώρα. Διαβάστε τη μελέτη των καθηγητών Dr.David W.Nickerson Notre Duhm University,και Todd Roggers Harvard Kennedy School.

Αυτο το σύστημα δεν ξέρουν να το δουλεύουν στην Ελλάδα οι Θεοδωρικάκοι και θα είναι η Αχίλλειος πτέρνα τους.

8) Η μεγάλη σου μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι το σπάσιμο της παρασιτικής ολιγαρχίας και στη θέση της ας έρθει μία νέα ολιγαρχία φτάνει να χτίζει εργοστάσια ντομάτας και όχι καζίνο και τηλεοπτικούς σταθμούς, ΠΑΕ, ΚΑΕ και γήπεδα με το χρήμα του φορολογούμενου.(Εκανες και εσύ το κάτι τις..)

Για να φύγει η παρασιτική ολιγαρχία και να έρθει η εξαγωγική ολιγαρχία,θα πρέπει η επιτροπή ανταγωνισμού να γίνει ακριβώς θεσμική όπως στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αλλαγής του αντιδημοκρατικού τοπίου στην Ελλάδα και ο,τιδήποτε άλλο παρουσιάζεται κατά καιρούς είναι ύποπτο ή αφελές.

”Θέλω” να επιστρέψει ο Τσίπρας του 2012 και όχι ο Τσίπρας με τα φοβικά συμπλέγματα του ”σκίζω” τα μνημόνια και αλλάζω τα δημοψηφίσματα. Ηθελες,δεν βοήθησε κανείς, αντιθέτως είχες πόλεμο, ήταν λάθος, κατά την άποψή μου,  χειρισμοί που θα σε έστελναν σε ειδικό δικαστήριο, ακόμη και απο αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Καλά έπραξες,κοίτα μπροστά,γίνε ο Τσίπρας του 2012 κατά της εσωτερικής παρασιτικής ολιγαρχίας, όχι να την ξαναπροσεταιριστείς όπως με Παππά-Βασιλειάδη.

Η μεγαλύτερη μεταρύθμιση για την Ελληνική οικονομία η πιο πατριωτική είναι να ανοίξεις το δρόμο στη νέα εξαγωγική επιχειρηματικότητα, αυτή θα φέρει φόρους και καλές δουλειές.

Κύριε Τσίπρα,είστε σε ”πόλεμο”, αν θελουν ”θεσμικό Τσίπρα οι ολιγάρχες για να μην πολυενοχλεί,θα έπρεπε να μην έχουν ”τσιμεντώσει” τη δημοκρατία,τον πλουραλισμό, δεν θα έβαζαν την αντιπολίτευση σε ιδιότυπη καραντίνα.

Σου δίνουν το δικαίωμα να τους ξαναστείλεις στο ”φόβο” του 2012.. Ή εσείς ή αυτοί,είναι περισσότερο αναγκαίο απο ποτέ.

Μη πέφτεις στην παγίδα της ”αστικής ευγένειας”, δεν θα σε πάει πουθενά. Στις πλατείες με τον κόσμο πάλι κ.Τσίπρα μαζί με τα προβλήματά του,και όχι στα κότερα εφοπλιστών.

”ΞΥΠΝΑΤΕ” κύριοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί