O υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης, όπως γράφει ο Π. Πολάκης παραθέτοντας τα σχετικά έγγραφα, προσέλαβε έναν μετακλητό συνεργάτη που λίγο αργότερα παραιτήθηκε. Μόνο που, δύο ημέρες πριν την παραίτησή του, του ανατέθηκε απευθείας έργο «παροχής νομικών υπηρεσιών» ύψους 25 χιλιάδων ευρώ από φορέα που εποπτεύει το υπουργείο …του κ. Πιερρακάκη.
O υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης, όπως γράφει πιο συγκεκριμένα ο Π. Πολάκης, προσέλαβε ως μετακλητό συνεργάτη – όπως είχε δικαίωμα – τον Ελ. Χριστοπάνο, για τη στελέχωση του αυτοτελούς τμήματος επικοινωνίας του Υπουργείου τον Οκτώβριο του 2019. Εκείνος όμως παραιτήθηκε περίπου πέντε μήνες αργότερα, στις 2 Φεβρουαρίου 2020. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι, πως μόλις δύο μέρες πριν την παραίτησή του η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚΤΠ,που εποπτεύεται από τον κ. Πιερρακάκη ως υπουργό) κάνει στον κ. Χριστοπάνο απευθείας ανάθεση ύψους 24.552 ευρώ για το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Νομικής Υποστήριξης» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό κ.λπ.
«Φαντάζεστε να το έκανα εγώ ας πούμε με συνεργάτη μου, τι οχετό θα είχαν εξαπολύσει τα ΜΜΕ για Συριζομαδουρους και άλωση των θεσμών κ.λπ.;», θέτει το ερώτημα ο Π. Πολάκης, προσθέτοντας ένα ακόμα ζήτημα: «Δεν μπορουσε ο κ. Χριστοπάνος ως δικηγορος που είναι, αυτές τις “προτάσεις”, “σχέδια” που περιγράφονται στο “έργο”, να τα κάνει όντας μετακλητός συνεργατης σας παίρνοντας το μισθό του ως μετακλητός (που τον αυξήσατε κιόλας ως κυβέρνηση); Δεν του έφτανε μάλλον ο μισθός και αποφασίσατε μαζί να κάνει αυτά που περιγράφονται με αμοιβή 3.000 ευρώ το μήνα για 8 μήνες!».
Ο Π. Πολάκης επισημαίνει ακόμα πως είναι «περιττό να πω πως πρέπει να ακυρώσετε την ανάθεση γιατί σίγουρα δεν είναι ηθικό, αλλά μάλλον είναι και παράνομο: Ξέρω πως οι δικηγόροι, συνεργάτες, μετακλητοί κ.λπ. μπορούν να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, αλλά όχι και να παίρνουν δουλειές από το υπουργείο όπου έχουν διοριστεί ως μετακλητοί!»
Ολόκληρη η ανάρτηση του Π. Πολάκη: