Ν. Χαρδαλιάς: Πρόστιμα για όσες οργανωμένες παραλίες δεν τηρούν τους κανόνες

Τσουχτερά πρόστιμα για όσες οργανωμένες παραλίες ανοίξουν και δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαραδαλιάς. Επίσης έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα και την Ελαφόνησο.

Ως προς τις οργανωμένες παραλίες επιτρέπεται να έχουν 40 άτομα ανά στρέμμα και οι άξονες των ομπρελών να έχουν απόσταση μεταξύ τους τα τέσσερα μέτρα. Το προσωπικών των οργανωμένων πλαζ έχει την υποχρέωση της απολύμανσης στις ξαπλώστρες όταν φεύγουν οι λουόμενοι μέχρι να πάνε άλλοι. Οι πετσέτες πάνω στις ξαπλώστρες είναι ευθύνη των λουομένων. Δεν θα επιτρέπεται να λειτουργούν καταστήματα εστίασης με τραπεζάκια, αλλά μόνο διάθεσης «πακέτου» και όχι ντελίβερι στις πλαζ.

Για τις οργανωμένες πλαζ, κατά την ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως:

Στην πρώτη παράβαση προβλέπεται πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ αναλόγως τα τετραγωνικά και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες
Στη δεύτερη παράβαση προβλέπεται τριπλασιασμός του προστίμου και των ημερών διακοπής λειτουργίας, δηλαδή λουκέτο για 90 ημέρες.
«Αν δεν είσαστε έτοιμοι, μην ανοίξετε!», τόνισε ο κ. Χαραδαλιάς.

Επίσης ενημέρωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι αρχαιολογικοί χώροι ενώ στους χώρους λατρείας είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.

Από 25 Μαΐου ταξίδια σε Λευκάδα και Ελαφόνησο

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε και διευκρινίσεις σχετικά με τη μετακίνηση από νομό σε νομό. Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και στην Κρήτη. Διευκρίνισε, δε, ότι επιτρέπεται η οδική μετακίνηση και στην Εύβοια.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι προς το παρόν απαγορεύεται η μετακίνηση στη Λευκάδα αλλά και την Ελαφόνησο. Στις δύο αυτές περιοχές, ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα νησιά. Δηλαδή, η μετακίνηση θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί