Στους 129 οι νεκροί στην Ελλάδα: Έχασε τη μάχη ηλικιωμένη

Στους 129 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. .

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε την Παρασκευή μετά από μάχη με τον κορωνοϊό, μια 81χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

Η ασθενής όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6:30 σήμερα το πρωί μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Στα 2.463 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη το απόγευμα. Τα νέα κρούσματα είναι 55 και τα περισσότερα αφορούν υγειονομικές δομές.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη, 15 εξ αυτών να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

«Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα βρούμε ησυχία» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. Παράλληλα ανέφερε πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων τοποθετήθηκε για τη χρήση μάσκας. Συστείνεται σε κλειστούς χώρους όπως ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και το βασικό είναι «να αποφεύγουμε να αγγίζουμε τη μύτη, τα μάτια και το πρόσωπό μας».

Σταδιακά θα αρχίσουν τα τακτικά χειρουργεία. «Η κατάσταση παραμένει καλή αλλά μπορεί να ξεφύγει. Πρέπει να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τη διασπορά του ιού», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί