Συναγερμός στη ΓΑΔΑ από διέλευση κρούσματος κορονοϊού

Σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν συνολικά 15 αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και του αστυνομικού τμήματος Ωρωπού, που συμμετείχαν στις έρευνες σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου Αφγανού, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα, όταν χθες διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος πατέρας του διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Μετά από αυτό, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης, του αστυνομικού τμήματος και του τμήματος ασφαλείας Ωρωπού, που χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση και μετέφεραν τους γονείς του ανήλικου, το ίδιο το παιδί και έναν 27χρονο συμπατριώτη τους στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στην Αλεξάνδρας, τέθηκαν σε αποχή από τα καθήκοντά τους και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν ασθενούν.

Παράλληλα, έγιναν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους από όπου πέρασε ο 38χρονος πατέρας του παιδιού (στο τμήμα Ωρωπού, στο περιπολικό, στα γραφεία της Ανηλίκων ως και τους διαδρόμους), ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ερευνητικής και προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί και ο συλληφθείς, έφεραν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης (μάσκες-γάντια). Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, κατά την είσοδό τους στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ως το μεσημέρι σήμερα, όλοι οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων είχαν εξεταστεί από γιατρούς του 401 Στρατιωτικού νοσοκομείου και οι τελευταίοι -ακριβώς λόγω των μέτρων που λήφθηκαν, εξαιτίας του ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι προέρχονταν από δομή που είχε εμφανιστεί κρούσμα- χαρακτηρίζονταν ως άτομα χαμηλού κινδύνου. Εντούτοις, προκειμένου να αποκλειστεί το όποιο ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι, μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, αποφάσισαν, όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση, να τεθούν σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Σάββατο οι γονείς τους 10χρονου κατήγγειλαν τον βιασμό του και οδηγήθηκαν στο τμήμα Ωρωπού. Από εκεί πήγαν στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων, η οποία σχημάτισε σε βάρος του 27χρονου δικογραφία και με αυτή οδηγήθηκε στην Εισαγγελία. Καθώς όμως από την ιατροδικαστική εξέταση δε διαπιστώθηκε βιασμός του 10χρονου, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στη δομή στη Μαλακάσα. Μετά όμως από αυτό, οι γονείς του παιδιού, που δεν άντεχαν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον 27χρονο, ζήτησαν την Τρίτη να μεταφερθούν σε άλλη δομή, οπότε και υποβλήθηκαν σε νέα εξέταση, καθώς ήδη στη δομή της Μαλακάσας υπήρχε κρούσμα. Έτσι αργά το βράδυ της Τετάρτης, προέκυψε ότι ο 38χρονος πατέρας ήταν θετικός στο ιό.

Το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, αναστάτωσε τους αστυνομικούς του κτιρίου της ΓΑΔΑ, όπου καθημερινά εργάζονται 3.000 αστυνομικοί, όμως μετά την ενημέρωση ότι, κατά την παραμονή της οικογένειας και του υπόπτου στο κτίριο, ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και στη συνέχεια έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες αποφυγής μετάδοσης του ιού, τα πνεύματα ησύχασαν.

Δεν έλειψαν όμως και οι… παραφωνίες από την πλευρά ορισμένων συνδικαλιστών, οι οποίοι έσπευσαν να μιλήσουν δημόσια για πράξεις ή παραλείψεις που εξέθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των αστυνομικών. Ιδιαίτερα… φάλτσος μάλιστα θεωρήθηκε από συναδέλφους του συνδικαλιστής, ο οποίος υπηρετεί στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων και μιλούσε ως να μη γνώριζε τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

efsyn

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί