Εφιαλτικές προβλέψεις από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ: 250.000 εργαζόμενοι στο δρόμο – Λουκέτο σε 100.000 επιχειρήσεις (Βίντεο)

“Φουρτούνα” για τους εργαζόμενους η επόμενη μέρα προβλέπει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, και ζητάει άμεσα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις.

Μία στις 7 επιχειρήσεις ενδέχεται ότι δεν θα καταφέρει να επαναλειτουργήσει μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά και 250000 εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς εργασία.

Ο Γ. Καββαθάς μιλώντας στο Mega, επισήμανε ότι οι παραπάνω προβλέψεις προκύπτουν από την έκτακτη έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Είναι σαφές ότι, η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη, και τη χαρακτήρισε “φουρτούνα” για τους εργαζόμενους, ενώ πρόσθεσε, ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης.

Ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες όσον αφορά στην επόμενη μέρα είναι έξοδα όπως τα ενοίκια οι ασφαλιστικές εισφορές κ.α, καθώς όπως σημειώνει ο κ. Καββαθάς, είναι πιθανό να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά.

Ενώ τέλος προβληματισμός υπάρχει και ως προς την επαναλειτουργία, των καταστημάτων εστίασης, αφού ακόμα δεν είναι ξεκάθαρα τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται, οι αποστάσεις, τραπέζια σε ξωτερικούς χώρους κτλ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί