Θλίψη στα Ανώγεια: «Έσβησε» μέσα σε τρεις ημέρες «το φτερωτό κορίτσι»

Την τελευταία της πνοή σε κλινική στο Ηράκλειο, άφησε το περασμένο Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, σε ηλικία μόλις 48 ετών, η Ζουμπουλιά Ανδρεαδάκη (του Νικηφόρο του Μαυρομούστακου), σκορπίζοντας τη θλίψη στο χωριό των Ανωγείων.

Η Ζουμπουλιά έχασε τη μάχη με το θάνατο μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που της παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη και μετά από τρεις ημέρες υπέκυψε.

Ήταν παντρεμένη με τον ιατρό Σταύρο Μαυρακάκη και είχε μια κόρη, την Ελένη.

Η κηδεία της έγινε εχθές, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 3.30 μ.μ στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, Η ταφή της έγινε στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το anogi.gr, η Ζουμπουλιά ήταν μια ξεχωριστή γυναίκα του τόπου, μια “μερακλίνα κοπελιά” που άφησε εποχή στο χωριό με τις ιδιαίτερες χορευτικές της ικανότητες, το ήθος και την ευγένεια της ψυχής της.

Η Ζουμπουλιά αφήνει πίσω της τους χαροκαμένους γονείς της τον Νικηφόρο του ‘Μαυρομούστακου”  και την Ελένη, τον σύζυγο της γιατρό Σταύρο Μαυρακάκη και την μονάκριβη κόρη της Ελένη. Αφήνει και όλα τα Ανώγεια με την ανάμνηση της μορφής και του χαρακτήρα της που κόσμησε το χωριό στο σύντομο αλλά γεμάτο με συναισθήματα βίο της.

Με συγκίνηση η Χαρά Καλομοίρη του “Τσίκη” αποχαιρετάει τη Ζουμπουλιά με ανάρτηση της:

Το φτερωτό κορίτσι με τα πράσινα παπούτσια.
Μπαμπά,
Αναλωθείτε συγγενείς ,που είστε παδά πέρα
της Σμπρουλολένης έρχεται,η πρώτη θυγατέρα.
Η όμορφή τση η Ζουμπουλιά,έφυγε για τον Άδη,
που χόρευγε μιαν εποχή κι έτριζε το Λιβάδι….

Καλό ταξίδι Ζουμπουλιά…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί