Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσω της οποίας σχολιάζει την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η περιφερειακή αρχή ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με την παράταξη της ΝΔ, εγκαινίασε μια νέα τακτική παρεμπόδισης του ελέγχου από τη Λαϊκή Συσπείρωση,  τη μοναδική φωνή αντιπολίτευσης που έχει απομείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με διάφορα προσχήματα, αρνείται τη συζήτηση θεμάτων που φέρνει η Λαϊκή Συσπείρωση σε σχέση με τα λαϊκά προβλήματα, προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της γι’ αυτά. Παράλληλα χρησιμοποιεί ψεύτικα – φουσκωμένα στοιχεία (πχ ότι δόθηκαν 100 εκ.ευρώ το 2019 στην Κρήτη για τις καταστροφές από πλημμύρες) για να βγάλει λάδι και να διαφημίσει και τον εαυτό της και την κυβέρνηση.

Τη στάση αυτή της περιφερειακής αρχής, στηλίτευσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μανώλης Συντυχάκης, που ξεκαθάρισε η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της για την εξυπηρέτηση των αναγκών και δικαιωμάτων του λαού.

● Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η διαμαρτυρία φορέων της Δαμάστας Μαλεβιζίου για τη σχεδιαζόμενη κατασκευή σταθμού της ΔΕΗ στην περιοχή τους, στα πλαίσια του μεγαλύτερου έργου σύνδεσης του ηλεκτρικού δικτύου της Κρήτης με Ισραήλ και Ευρώπη, με το «μεγάλο καλώδιο».

Η Λαϊκή Συσπείρωση –που είχε υποβάλει και σχετική ερώτηση για το θέμα-  δήλωσε την απόλυτη συμφωνία της να μη γίνει αυτός ο σταθμός στη Δαμάστα.

Ταυτόχρονα όμως κατάγγειλε πως κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος Μαλεβιζίου και όλες οι μαζί οι παρατάξεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύονται υποκριτικά την αντίθεση για τον σταθμό της Δαμάστας, προκειμένου να εκτονωθούν σ’ αυτό το θέμα όλες οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις για το έργο με το «μεγάλο καλώδιο». 

Θέλουν έτσι και να παριστάνουν πως είναι «ευαίσθητοι» και «οργισμένοι» για τους κινδύνους σε ανθρώπους και περιβάλλον από τα μεγάλα έργα, αλλά και ταυτόχρονα να περάσει  απαρατήρητο ότι για το μεγάλο έργο του καλωδίου ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ στο εξής:  να «απελευθερωθεί», δηλαδή να παραδοθεί το ηλεκτρικό δίκτυο συνολικά σε μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους, με βαθύτερη εμπλοκή της Κρήτης και της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σε τυχοδιωκτικούς πολεμικούς σχεδιασμούς σε βάρος του λαού μας. 

●  Τέλος, είναι σημαντικό ότι το οργανωμένο διεκδικητικό κίνημα των εργαζομένων στην Ανακύκλωση Ηρακλείου και των συμβασιούχων στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 στο δημόσιο, απέσπασαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο μια -φραστική έστω – απόφαση στήριξης των αιτημάτων τους, που σε καμιά περίπτωση δεν θα υπήρχε χωρίς την κινητοποίησή τους.

  Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε τη σταθερή συμπαράστασή της στα αιτήματα και στους αγώνες των εργαζομένων και επισήμανε ότι τα προβλήματά τους είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, τόσο στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, όσο και στην επιλογή ανακύκλωσης της ανεργίας ανάμεσα σε χιλιάδες εργαζόμενους.  

  Οι εργαζόμενοι μόνο με συνέχιση του αγώνα τους μπορούν να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και να ανοίξουν ένα ελπιδοφόρο δρόμο προοπτικής. Αυτός είναι ο μονόδρομος των εργαζόμενων, αυτών που ζουν από το δικό τους κόπο, που πρέπει να εμπιστευτούν  την εμπειρία τους, να μην εφησυχάσουν και να μη συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από όσα δικαιούνται στην εποχή μας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί