Τα fake news, η διαπλοκή, η παραπλάνηση των πολιτών και… το “plateia tv”

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι dimitrioy-giorgos.jpg

Του Γιώργου Δημητρίου*

Τα fake news μπήκαν στη ζωή μας μαζί με τα μνημόνια το 2010.

Ο ορισμός των fake news κατά την Αμερικανίδα συγγραφέα Cynthia Crossen περιγράφεται στο βιβλίο της με τον τίτλο Simon and Schuster(1994),ως η << ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ >>.

Η νέα “κουλτούρα” του ψεύδους  περιγράφεται στο βιβλίο του Paul H. Weaver,με τον τίτλο (Τhe free press,1994).

Ποιος δημιουργεί ψευδείς ειδήσεις; Γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό; Ο Αμερικανός συγγραφέας Mart Rosemblum,(John Wiley&Sons, 1994).

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των  μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι αναφανδόν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και φανατικά υπέρ της ΝΔ απο το 2010 μέχρι και σήμερα, και αυτό το γεγονός μειώνει εξαιρετικά την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

Αυτό δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά κοινή πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Αυτή η ομάδα των ΜΜΕ  εμπλέκεται με την Κυβέρνηση σε ένα φαύλο κύκλο αμοιβαίας χειραγώγησης,πολιτικής μυθοπλασίας και πολιτικής ιδιοτέλειας.

Για τις H.Π.Α., o συγγραφέας Paul H.Weaver πολιτικός επιστήμων του Harvard University: “Oι δημοσιογράφοι χρειάζονται κρίσεις για τη δραματοποίηση των ειδήσεων και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρέπει να φαίνεται ότι ανταποκρίνονται σε αυτές τις κρίσεις”.

Ακριβώς τα φαινόμενα που παρουσιάζονται στην Ελλάδα. Παραδείγματα, η απολογία Φρουζή στην επιτροπή της Βουλής- καταστροφή στο Μάτι – υποθέσεις siemens και novartis και φυσικά στη συμφωνία των πρεσπών κλπ κλπ.

Οι δυο θεσμοί ,κυβέρνηση και ΜΜΕ δημιουργούν ένα συμβιωτικό δεσμό ψεύδους ετσι ώστε τα ΜΜΕ δεν μπορούν να πούν την αλήθεια,και η κυβέρνηση να μπορεί απρόσκοπτα να κυβερνά.

Συνεχίζει ο Paul H.Weaver,τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση στις ΗΠΑ ΈΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ μία ΣΚΙΑ που εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντακαι παραπλανά το εκλογικό κοινό.

Αραγε υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα στην Ελλάδα; Αναρωτιέμαι! Και απαντώ: Οοοοχι φυσικά, εδώ έχουμε το επιτελικό κράτος των  ολιγαρχών και της οικογενειοκρατίας και αυτά δε μπορούν να συμβούν!!!

Στα σοβαρά τώρα, μετά τα κρύα του επερχόμενου Φλεβάρη ο κ.Τσίπρας θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την ιδρυση του <<PLATEIA TV>>.

Κάθε δεκαπέντε ημέρες μία ανοικτή συγκέντρωση σε μία πόλη ανά την Ελλάδα,και απο εκεί να ενημερώνει τους πολίτες.

Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για ανάγκη να καλυφθεί ολοκληρωμένα η αντιπολιτευτική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο απο το plateia tv ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να ενημερώσει το εκλογικό κοινό για την υπόθεση Νοβάρτις,το αρθρο 86, τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, τα δανεια των ΜΜΕ, τα χαρισμένα 1,2 δις πίσω στους Φρουζήδες, financial times και πολλά άλλα

Να πει στους Ελληνες ότι υπάρχει ο φόβος επιστροφής πίσω στην κανονικότητα που μας έστειλε ζητιάνους στα μνημόνια.

Κάποιοι θα συνεχίσουν να κάνουν την τρίχα τριχιά για το ΣΥΡΙΖΑ, και δεν πρόκειται ποτέ να δούν την ταινία <<Ο ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 40 ΚΛΕΦΤΕΣ>>. Προσοχή, μιλώ για την ταινία αποκλειστικά.

Κύριε Τσίπρα, απο τίς πλατείες γίνατε κυβέρνηση,και μόνο απο εκεί θα ξαναγίνετε. Τα ΜΜΕ σας δίνουν μοναδικές αφορμές περιορίζοντας την ποιότητα της δημοκρατίας και την ευκαιρία να δημιουργήσετε το plateia tv.

*Ο Γιώργος Δημητρίου είναι πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου, μεσπουδές σε Οικονομία & Διοίκηση, master MBA Staffordshire University U.K.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί