Το Ηράκλειο γιόρτασε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (Φωτο)

Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιόρτασε σήμερα Πέμπτη, το Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας ακολούθησε ομιλία, από στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων της Φρουράς Ηρακλείου. Λίγο πριν τις 12 πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των βουλευτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, εκπρόσωπος του Δημάρχου, πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, αποστράτων και αντιστασιακών οργανώσεων. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης για τον σημερινό εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων ανέφεραν: 

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης: «Σήμερα γιορτάζει και τιμά η χώρα μας τα Εισόδια της Θεοτόκου Παναγίας που προστατεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, Αξιωματικοί και στρατευμένοι, γιορτάζουν επίσης και τους τιμούμε που νυχθημερόν προασπίζουν τα σύνορα μας και την εθνική μας κυριαρχία, για την ελευθερία μας την σταθερότητα και την ειρήνη. Χρόνια πολλά».  

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης: «Τιμάμε σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.  Τιμούμε τους Αξιωματικούς μας, τα στρατευμένα παιδιά της πατρίδας μας που διαχρονικά έχουν δώσει τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Είναι εκείνοι η οποίοι προστατεύουν τα σύνορά μας και εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας μέρα νύχτα. Χρόνια πολλά». 

Δείτε φωτογραφίες του imageonline.gr:


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί