“Νέα, όμορφη με άποψη, ζητά ψήφο…”

Του Μιχάλη Τζανάκη

 

Ότι η πολιτική με την ευρεία έννοια είναι χώρος και πεδίο ευγενούς άμιλλας και ανάδειξης της αξιοσύνης και της κοινωνικής προσφοράς δεν έχουμε την αυταπάτη ότι είναι ακριβώς έτσι. Αντίθετα, μια υποψία για την ευτέλεια και που έχει περιέλθει την έχουμε. Ωστόσο, κάποιες γραφικότητές της τείνουν από εξαίρεση να γίνουν κανόνας. Προς επίρρωση των παραπάνω διαβάζουμε:

 

Η πανέμορφη υποψήφια δημοτική σύμβουλος στα Χανιά που “μαγνητίζει” τους ψηφοφόρους

Είναι νέα, όμορφη, επιτυχημένη επαγγελματίας, με άποψη για τα κοινά και μεγάλη αγάπη για τα Χανιά.

Χαρακτηριστικά που την κάνουν ιδανική υποψήφια σε οποιοδήποτε συνδυασμό για το δήμο Χανίων. Εκείνη επέλεξε να σταθεί στο πλευρό του Αρη Παπαδογιάννη και να είναι υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Απάντηση, τα Χανιά μας”

Περίπου εμβρόνητος διαβάζω την παραπάνω «επιχειρηματολογία» της υποψήφιας δημοτικού συμβούλου που ως «πανέμορφη», «νέα» και «όμορφη» πληροί τις προϋποθέσεις για να υλοποιήσει το όραμά της για την πόλη της, «περιζήτητη» εννοείται από όλους εκείνη επιλέγει όμως έναν συγκεκριμένο υποψήφιο Δήμαρχο που έχει την τιμή να την συμπεριλάβει στις λίστες του.

Βέβαια το εκτενέστατο δημοσίευμα του δημοσιογραφικού σάιτ https://flashnews.gr/post/385251/isws-h-pio-omorfh-xaniwtissa-ypopshfia-gia-tis-dhmotikes-ekloges περιλαμβάνει και αρκετές φωτογραφίες της καλλονής υποψήφιας σε διάφορες πόζες –όχι τόσο πολιτικές η αλήθεια είναι- που τεκμηριώνουν και το «διάγγελμα» της εν λόγω υποψήφιας για το «όραμα» που έχει για την πόλη της.

Θέλω να δω αν υπάρξουν αντιδράσεις και αναφορά για το άκρως σεξιστικό περιεχόμενο του δημοσιεύματος, καθώς μάλλον προσβάλλει –δεν ξέρω αν έγινε εν γνώσει ή εν αγνοία της- την γυναικεία υπόσταση η εν λόγω δημοσίευση. Πόση ευφυία χρειάζεται άραγε για να αντιληφθούν οι «υμνητές» της υποψηφιότητας πως προσβάλλουν  βάναυσα τη νοημοσύνη των αναγνωστών, αλλά και την αξιοπρέπεια της ίδιας της υποψήφιας να προωθούν με τέτοια μέσα την υποψηφιότητά της;

Αν τώρα η ίδια επέλεξε να «στήσει» αυτό το δημοσίευμα, μάλλον διάλεξε λάθος τρόπο να ξεκινήσει την πολιτική της σταδιοδρομία, αν και στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» για να θυμηθούμε τη φράση του Αγγ. Βλάχου δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται…

Ούτε η πρώτη είναι άλλωστε, ούτε η τελευταία που αξιοποιώντας τα εμφανή προσόντα της επιχειρεί να αναρριχηθεί σε θέσεις και αξιώματα που μάλλον έχουν άλλες απαιτήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί