Χουριέτ: Πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, μετά τον Βενιζέλο το 1933

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ αναφέρεται στην διήμερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στα Πριγκηπονήσια, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, μετά τον Βενιζέλο το 1933»

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα βρίσκεται στη Χάλκη στις 6 Φεβρουαρίου, ημέρα που η Θεολογική Σχολή γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, ιδρυτή της εκεί Μονής της Αγίας Τριάδος.

«Το ότι η επίσκεψις του κυρίου Πρωθυπουργού της Ελλάδος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποιείται αυτή την φορά όχι στο Φανάρι αλλά στην Χάλκη έχει και ένα ιδιαίτερον συμβολισμόν, διότι γνωρίζουμε όλοι πόσο επιθυμούμε και πόσο χρειαζόμεθα την επαναλειτουργία της Θεολογικής μας Σχολής, ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα από τότε που άδικα ανεστάλη η λειτουργία της», είπε ο κ.κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στους πιστούς μετά τη λειτουργία στην Παναγία Πύλης Βελιγραδίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια μέρα (6 Φεβρουαρίου) στις 18:30 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με φορείς της ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη.

 

real.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί