Η ΔΑΣ – ΟΤΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΣ – ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου για τα αποτελέσματα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Σύμφωνα με αυτήν:

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους, που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ, στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των μονίμων εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Νομού Ηρακλείου, που διεξήχθησαν στις 11/12/2018.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ που βγήκαν δυναμωμένες από αυτή τη μάχη, είχαν ειλικρινή στάση απέναντι στους συναδέλφους ενημερώνοντας τους ότι το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ως μέσα εφαρμογής των νόμων, των αποφάσεων και γενικότερα της πολιτικής που χαράσσουν κάθε φορά το κράτος και οι κυβερνήσεις σε μια κατεύθυνση αντιδραστική, αντιλαϊκή, που δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανέδειξαν τη συνεπή στάση που πρέπει να κρατάει ένα αιρετό μέλος στην κατεύθυνση της ανάδειξης και δημοσιοποίησης αυτών των αντιδραστικών αποφάσεων, αλλά και της στάσης αρχών στα προβλήματα των συναδέλφων μακριά από λογικές συνδιαλλαγών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση της αποχής ήρθε και ωα αποτέλεσμα της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού των κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχει συμβάλλει στο πέρασμα όλως αυτών των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και πολιτικών, έχουν κάνει τους σοβαρή προσπάθεια να τους πείσουν ότι δε βγαίνει τίποτα, ότι δεν μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Α. ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 1.334

ΨΗΦΙΣΑΝ: 822

ΕΓΚΥΡΑ: 782

 

ΕΛΑΒΑΝ:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ): 60 (7,67%) (ΠΑΜΕ)

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ: 415 (53,07%) (ΠΑΣΚΕ-ΜΕΤΑ)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛ/ΛΩΝ ΟΤΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: 307 (39,26%) (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)

 

Συνεχίσουμε τη μάχη που δίνουμε σε αγωνιστική κατεύθυνση, ακόμα και από θέση μειοψηφίας, ώστε να αποκαλύπτουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, να τους βάζουμε εμπόδια και να διεκδικούμε ανάκτηση όλων των απωλειών που υποστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τα σωματεία τους, με τη συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις, να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και να βγουν μπροστά, με τον αγώνα και τις πρωτοβουλίες τους, για οργανωμένη πάλη, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, με πρώτο βήμα τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο την Τρίτη, 18/12/2018 στις 19.00 στην Πλατεία Λιονταριών, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της εξαθλίωσης και της φοροληστείας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί