Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα δύο υπουργοί της κυβέρνησης Μέι, με τελευταίο τον αρμόδιο υπουργό για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου όπου και εγκρίθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit στο οποίο κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό να κάνει λόγο για το «καλύτερο δυνατό σχέδιο που θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε».
Από την πλευρά του ο Ράαμπ δήλωσε ότι για λόγους συνείδησης «δεν μπορεί να στηρίξει το προσχέδιο για το Brexit».
Νωρίτερα σήμερα, ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία, ο συντηρητικός Σέλις Βάρα, ανακοίνωσε ότι παραιτείται εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που συνομολογήθηκε από την κυβέρνησή του με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Δείτε: Η πρώτη παραίτηση υπουργού της Μέι – Διαφώνησε με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση», εξηγεί ο κ. Βάρα στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο λογαριαμσό του στο Twitter και προσθέτει: «Μετά λύπης μου πρέπει να καταθέσω την επιστολή παραίτησής μου από τη θέση του αρμόδιου υπουργού για τη Βόρεια Ιρλανδία στην πρωθυπουργό. Είχα τη χαρά και το προνόμιο να υπηρετήσω στο Γραφείο της Βόρειας Ιρλανδίας και θα κρατήσω για πάντα τις πιο όμορφες αναμνήσεις».
With much sadness and regret I have submitted my letter of resignation as a Northern Ireland Minister to the Prime Minister. A copy of my letter is attached.
It has been a joy and privilege to serve in the Northern Ireland Office and I will always cherish the fondest memories. pic.twitter.com/SN8j4OwhYD— Shailesh Vara MP (@ShaileshVara) 15 Νοεμβρίου 2018
«Οχι» άλλες παραιτήσεις
Την ελπίδα να μην παραιτηθούν άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης της Βρετανίδας πρωθυπουργού εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Μάτ Χάνκοκ καθώς ιδιαίτερα κρίσιμη αναμένεται να είναι η αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις, οι οποίοι σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, οι υποστηρικτές του Brexit στο κόμμα της Τερέζα Μέι ίσως υποβάλουν την Πέμπτη πρόταση δυσπιστίας.
«Ελπίζω (μην υπάρχουν άλλες παραιτήσεις) όχι επειδή θεωρώ ότι αυτή η συμφωνία είναι προς το εθνικό συμφέρον», ανέφερε ο Χάνκοκ κστο ραδιόφωνο του BBC. «Σε κάθε συμφωνία που προκύπτει από διαπραγματεύσεις θα υπάρξουν λεπτομέρειες, συμβιβασμοί που δεν είναι τέλειοι», πρόσθεσε.
Καθημερινή
Δείτε επίσης: Στις 25 Νοεμβρίου η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit