Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την υπογραφή υπουργικής απόφασης για τον ΒΟΑΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, σχετικά με την υπογραφή απόφασης για τον ΒΟΑΚ από τον Υπουργό Υποδομών και μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε πείσμα των κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση καταστροφολογούντων και αερολογούντων, τα έργα ζωτικής σημασίας για την Κρήτη, δεν είναι πλέον ούτε λόγια ούτε μακέτες. Ο τόπος μας  επί δεκαετίες αδικήθηκε και αγνοήθηκε, στερούμενος τις υποδομές που χρειαζόταν για να βελτιωθεί η ασφάλεια και η καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών, για να στηριχθεί και αναπτυχθεί περαιτέρω η οικονομία του νησιού.

Η αδικία αυτή πλέον αποκαθίσταται με σοβαρότητα, προγραμματισμό, βήμα προς βήμα με διαφάνεια και νομιμότητα. Υπεγράφη ήδη από τον Υπουργό Υποδομών και μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη η σχετική απόφαση αναφορικά με τις διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα;

1 ) Η έγκριση δέσμευσης ποσού 744.000,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και διάθεσης ισόποσης πίστωσης σε βάρος του εναρίθμου έργου 2017ΣΕ07100013 της ΣΑΕ 071 για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών στη διενέργεια δημοσίων διεθνών διαγωνισμών ανάθεσης συμβάσεων για τα έργα:

(Α) Μελέτη-κατασκευή χρηματοδότηση- λειτουργία- συντήρηση- εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά- Ηράκλειο.

(Β) Μελέτη-κατασκευή χρηματοδότηση- λειτουργία και συντήρηση τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος- Νεάπολη με ΣΔΙΤ.

2) Η επιλογή ανοιχτής διαδικασίας δημοπράτησης σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν.4412/2016 με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά μόνο βάσει τιμής σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν.4412/2016 μέσω ΕΣΗΔΗΣ.

3) Η έγκριση τεύχους διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης  παροχής υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου.

4) Η ανάθεση της προετοιμασίας και διεξαγωγής του διαγωνισμού στη Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών με σύμβαση παραχώρησης.

Οι Κρητικοί γνωρίζουν ποιοι φέρουν την ευθύνη για τη στασιμότητα των αναγκαίων έργων για το νησί μας, ποιοι άφησαν τον τόπο μας εκτός των μεγάλων υποδομών.

Ο λαός μας δεν ξεγελιέται. Ξέρει καλά ποιοι ευθύνονται για τα προβλήματα της χώρας μας.

Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί