Η Β. Κορέα ανατίναξε σε ζωντανή σύνδεση το πεδίο πυρηνικών δοκιμών της (Βίντεο)

Σε ζωντανή σύνδεση ανατίναξε η Βόρεια Κορέα τις σήραγγες που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές δοκιμές της, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε και τις έξι πυρηνικές δοκιμές της στο πεδίο Πούνγκι-ρι, ένα σύμπλεγμα από τούνελ κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται δεν ήταν αρκετό, αφού, λίγο αργότερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε την ματαίωση της συνάντησής του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Παρά την στάση όμως των ΗΠΑ, η Πιονγιάνγκ διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμη να καθίσει στο τραπέζι χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά λυπηρή» την ακύρωση της συνόδου κορυφής από τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειες του Προέδρου Τραμπ, που δεν είχαν προηγούμενο από οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό Πρόεδρο, για να γίνει μια ιστορική Σύνοδος Κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ», τόνισε ο Βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, KCNA.

«Η ξαφνική ανακοίνωση (του Τραμπ) περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή.

Επαναλαμβάνουμε προς τις ΗΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

http://tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί