Εντολή Πούτιν να πλεύσουν ρωσικά πλοία κοντά στην Κρήτη!- Προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου προς τη Δύση με αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων (φωτο)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε στρατιωτική συνάντηση στη Μόσχα δήλωσε ότι τα πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού με πυραύλους Caliber θα ασκούν σταθερή περιπολία στη Μεσόγειο, και θα βρίσκονται κοντά στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού κράτους, αυτή η απόφαση έχει αφορμή “τη συνεχιζόμενη απειλή των επιθέσεων διεθνών τρομοκρατών στη Συρία”, γράφει η Gazeta.ru.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, αυτό είναι ένα αυστηρό μήνυμα προς τη Δύση, με αφορμή όχι μόνο τις επιθέσεις που έγιναν στη Συρία τον περασμένο μήνα, αλλά πληροφορίες που έχει η Μόσχα ότι με βάση την Κρήτη και τη Σούδα, πλοία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σχεδιάζουν ενδεχομένως νέες επιθέσεις.

Όπως δήλωσε στο Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλεξέι Λεόνκοφ, η προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου “γίνεται προς κάποιους φίλους οι οποίοι υποτίθεται ότι αγωνίζονται εναντίον των τρομοκρατών και συγκεντρώνουν ένα στόλο κοντά στο νησί της Κρήτης, ώστε να σκεφτούν πολύ πριν οργανώσουν την επόμενη πρόκληση όπως αυτή της 14ης Απριλίου. Νομίζω ότι αυτή είναι μια προειδοποίηση, είναι μια υπόδειξη και ότι η Δύση θα ακούσει και θα καταλάβει”.

“Εκτός από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο Θάλασσα θα επισκέπτονται περιοδικά τα πλοία της Βαλτικής και της Βόρειου στόλου”, είπε ακόμα ο Λεόνκοφ.

Οι σύγχρονοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Caliber, που βρίσκονται στα ρωσικά πλοία, μπορούν να πλήξουν και στόχους εδάφους.

 

Candiadoc με πληροφορίες και εικόνες από Gazeta.ru και riafan.ru

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί