Κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (φωτο)- Πολεμική προετοιμασία για επίθεση στη Συρία

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένοι σύμμαχοί τους απειλούν με στρατιωτική δράση στη Συρία, δύο αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν στις προηγούμενες επιδρομές των ΗΠΑ, έφτασαν στην Κρήτη. Τα δύο αμερικανικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου.

Τα αεροσκάφη MC-12S EMARSS και MC-12W Liberty έχουν χρησιμοποιηθεί σε πρόσφατες αποστολές για το Αφγανιστάν και το Ιράκ, όπως μεταδίδει το sputniknews.com.
Το αεροσκάφος EMARSS διαθέτει μια σειρά μηχανισμών για να παρακολουθεί τις επικοινωνίες του “στόχου”, καθώς και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο πλήρους κίνησης κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τη νύχτα.
Το κάθε αεροσκάφος έχει επίσης σταθμούς εργασίας συνδεδεμένους με το δίκτυο δεδομένων κατανεμημένων κοινών συστημάτων εδάφους-στρατού (DCGS-A), το οποίο υποτίθεται ότι συμβάλλει στη συλλογή, τη σύνταξη και τη διανομή πληροφοριών γρήγορα σε όλες τις μονάδες.
Το αεροσκάφος MC-12W Liberty είναι ένα αεροσκάφος πληροφοριών αεροσκαφών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί