Η απάντηση της Άγκυρας στο Μαξίμου

Στη χθεσινή τοποθέτηση του Μεγάρου Μαξίμου που χαρακτήριζε εμμέσως «Σουλτάνο» τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν απάντησε με ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Δείτε: Μαξίμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο – Να δώσει εξηγήσεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Σε αυτή αναφέρεται: «Η ρητορική που αντανακλάται στην χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που προς το παρόν κρατούνται,  επειδή παράνομα εισήλθαν στα σύνορά μας,  αποδεικνύει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει όλο και περισσότερο να χαμηλώνουν το επίπεδο του διαλόγου με την Τουρκία. Τα σχόλια αυτά, που δεν είναι συμβατά με κυβερνητική υπευθυνότητα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία».

«Οταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την αρχή του κράτους δικαίου. Σε αντίθετες περιπτώσεις, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αγνοεί εντελώς αυτή την αρχή, μη εφαρμόζοντας ακόμη και τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το καταδεικνύει αυτό», προστίθεται.

Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί