Τα μπερδέψαμε, πατριώτες…

Μια ομάδα στρατευμένων, συμμετέχοντας μάλιστα στην παρέλαση, αποφασίζει να φωνάξει ότι όνειρο και στόχος είναι να “πάρουμε την Πόλη” (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)!

Πέρα από το ότι το σύνθημα αυτό δείχνει ότι μια συντεταγμένη ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων έχει άλλο στόχο για την εξωτερική πολιτική της χώρας – χωρίς να έχει δικαίωμα, ως συντεταγμένη ομάδα, να κάνει κάτι τέτοιο- είναι φανερό ότι εκφράζει την έννοια του “πατριωτισμού” με ένα εντελώς λάθος τρόπο. Είναι διαφορετική έννοια και ουσία ο πατριωτισμός και κάτι εντελώς διαφορετικό ο εθνικισμός. “Πατριωτισμό” θεωρούσαν κάποιοι αντίστοιχοι το να φωνάζουν στις μονάδες τους ότι θέλουν να ντυθούν “με προβιές από τα δέρματα των Αλβανών”.

Για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι την υπηρεσία ενός λαού και της υπεράσπισης των συνόρων του. Η θέση τους είναι υπερασπίζονται την ακεραιτότητα και την κυριαρχία της χώρας, την ελευθερία της.  Αυτό ακριβώς είναι ο πατριωτισμός.

Το να θέλεις να κινήσεις αλυτρωτικά ζητήματα, την ώρα μάλιστα που συμμετέχεις σε παρέλαση επίδειξης των Ενόπλων Δυνάμεων, το να λες ότι στόχος σου είναι να αλλάξεις τα σύνορα του κράτους σου, να το φωνάζεις μάλιστα ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, είναι κάτι άλλο. Είναι όχι απλά εθνικισμός, αλλά μια ακραία πρόκληση, παίρνοντας υπόψη τη θέση που βρίσκεσαι. Κι τέτοιες προκλήσεις υπάρχουν στο πρόγραμμα ενός μόνο κόμματος. Του γνωστού νεοναζιστικού (όσοι δεν το ξέρουν, ας διαβάσουν εδώ).

Φυσικά το Candianews επισήμανε το γεγονός της πρόκλησης. Όπως θα επισημαίνει κάθε ανάλογο φαινόμενο. Θα το κάνει πάντα. Προφανώς ακούγοντας την “άλλη θέση”. “Άλλη θέση” όμως δεν είναι η αισχρολογία, οι ύβρεις από εκείνους που θεωρούν ότι “συγκινούνται” με το “στόχο” της “κατάληψης της Κωνσταντινούπολης”.

Αν έχουν επιχειρήματα, και όχι ύβρεις επιπέδου φανατικού οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας όταν θεωρεί ότι δεν παίρνει το πέναλτι, ας τις καταθέσουν.

Candiot

Σχετικά Άρθρα

12 Thoughts to “Τα μπερδέψαμε, πατριώτες…”

  1. Κ. Γ. ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ

    Μα αυτό είπα κι εγώ να δικάσουμε…
    Κωνσταντοπούλου και Δούρου!
    Αλλά, δυο λεπτά, όταν λέμε “δικάζουμε” “δικάζετε” κλπ
    ποιους εννοείς;

  2. kritikos monofatsi

    κρινετε οτι οι κυριες ειναι υπερανω δικαστικων διαδικασιων?

    οσο αφορα τουςΣαμαροβενζελους γιατι δεν τους δικαζετε?

  3. Big Banker

    ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ (ΛΕΤΕ ΟΤΙ) ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑ.Ο.Ε.Σ:

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ανέλαβε να σπάσει την “εκκωφαντική σιωπή” των ανωτάτων κλιμακίων της ιεραρχίας των ΕΔ για την φαρσοκωμωδία -όπως εξελίσσεται- με τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ και το σύνθημα που φώναξαν στην παρέλαση.

    Ο καταιγισμός πυρών που δέχτηκαν οι ΕΔ από κόμματα και εκπροσώπους τους δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητος. Κι επειδή δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η στρατιωτική ηγεσία έχει πρόθεση να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του προσωπικού η ΠΟΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

    Μία μόλις ημέρα μετά τη στρατιωτική παρέλαση, που φέτος έγινε χωρίς κιγκλιδώματα και τεχνητά φράγματα, προκειμένου ο λαός να έρθει σε επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις του και τα στρατευμένα παιδιά του, να τα καμαρώσει και να νοιώσει υπερήφανος, ανακαλώντας στη μνήμη του την ιστορία του, καταλογίζεται σε άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων (και δη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών) φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αυτής της παρέλασης, επειδή τραγούδησαν ένα τετράστιχο.

    Πολλοί καλοθελητές βρέθηκαν σε ρόλο Φαρισαίου, κράζοντας: «Άρον άρον σταύρωσον αυτούς».

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές που στόχο έχουν να πλήξουν το γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά των Ειδικών Δυνάμεων, όταν μάλιστα ανακοινώθηκε διερεύνηση. Καλεί όλους αυτούς που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα για το χαρακτήρα και τα φρονήματα του ουλαμού της ΔΥΚ που παρέλασε, για μικροπολιτικά οφέλη και λίγη δημοσιότητα, θέλοντας να ρίξουν στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να τα αφήσουν στο καθήκον τους, που δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας της Χώρας μας, που τόσο πολύ βάλλεται τελευταία. Ας αναλογιστούν δε και ας φέρουν στη μνήμη τους ότι οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολίτη και στην Πολιτεία με βαρύτατο φόρο αίματος, εξουδετερώνοντας βόμβες και εκρηκτικούς μηχανισμούς στη θάλασσα, κάνοντας διασώσεις και τους διασώστες σε ναυάγια (όπως στο πλοίο Normal Atlantic στην Αδριατική), στα χιόνια, σε κάθε περιστατικό όπου οι άλλοι δεν μπορούν, καθώς και σε πολεμικές επιχειρήσεις εν καιρώ ειρήνης όπως ο απεγκλωβισμός αμάχων κάτω από καταιγισμό πυρών στο Σοχούμι (επιχείρηση του 1993 «Χρυσόμαλλο Δέρας», της μεγαλύτερης ειδικής επιχείρησης του Ελληνικού κράτους σε καιρό ειρήνης), στην Αλβανία, το Λίβανο και τη Λιβύη πιο πρόσφατα.

    Αυτούς αποθεώναμε ως ήρωες και λεβέντες και σήμερα τους απευθύνουμε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

    Γνωρίζουμε σε όλους ότι η ΜΥΚ έχει συσταθεί πολλά χρόνια τώρα και τα στελέχη που έχουν υποστεί τη σκληρή εκπαίδευσή της έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική, θα πρέπει δε να καταλάβουν όλοι σήμερα ότι η Δημοκρατία μας και η ακεραιότητα μας δεν κινδυνεύει από αυτούς που έχουν το ιερό καθήκον να τις διαφυλάσσουν.

  4. Big Banker

    Επίσης περιμένουμε τον Καντιότ να καταδικάσει και τα τραγούδια των συμμάχων μας.

    Εφόσον υπάρχει στο κόσμο ο πρόστυχος ο Έλληνας, μα τον Αλλάχ δεν μου φεύγει αυτό το μίσος”, ξεκινά το τραγούδι των Τούρκων κομάντος. Τραγούδι που κάθε στίχος του, κάθε λέξη του ξεχειλίζει από μίσος“Όσο στέκομαι και τον βλέπω απέναντί μου σαν σκυλί , μα τον Αλλάχ δεν μου φεύγει αυτό το μίσος.
    1000 κεφάλια γκιαούρηδες δεν μπορούν να ξεπλύνουν αυτό το μίσος”, λένε με βροντερή φωνή οι Τούρκοι.

    Γιατί τόσο μίσος; Η επόμενη στροφή του απάνθρωπου άσματος εξηγεί:
“Μοναδικός μου σκοπός είναι η εκδίκηση. Όταν έρθει η ώρα μου για το πεδίο της μάχης σε μια μέρα θα σφάξω1000 γκιαούρηδες. Μα τον Αλλάχ, δεν μου φεύγει αυτό το μίσος”.

    Μέχρι το τέλος του τραγουδιού, τα ελληνικά κεφάλια που πέφτουν , όλο και αυξάνονται και όχι μόνο αυτά. Ότι μπορεί να ξεριζωθεί από ένα Έλληνα, οι Τούρκοι το ξεριζώνουν , τραγουδιστά.

    “1000 κεφάλια από γκιαούρηδες δεν μπορούν να ξεπλύνουν αυτό το μίσος. Να έλιωνα με πέτρες τα κεφάλια 30.000 απ΄ αυτούς. Να ξερίζωνα με τανάλια τα δόντια 10.000 απ΄ αυτούς. Να πετούσα 100.000 πτώματα απ΄ αυτούς στο ποτάμι”.

    Εκτός από τους Τούρκους και οι υπόλοιποι γείτονές μας μας …μνημονεύουν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης. Βούλγαροι και Σκοπιανοί, έχουν σαν βασικό θέμα για τα δικά τους πολεμικά τραγούδια, τη Θεσσαλονίκη, η οποία πιστεύουν ότι δικαιωματικά τους ανήκει. “Ας μας Σολούν μαρς”, τραγουδούν, που σημαίνει “εμπρός για τη Θεσσαλονίκη”. Όσο για τους Αλβανούς; Αυτοί χρησιμοποιούν τα τραγούδια των Τούρκων εκπαιδευτών τους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει την εκπαίδευση και την οργάνωση του στρατού των Τιράνων.

  5. Big Banker

    Κυριε Καντιότ περιμένουμε και το πυρίκαυστο κείμενο εναντίον του Ζουράρη για τις δηλώσεις του ότι <>

  6. στεφανος

    Απαράδεκτα συνθηματα!
    Εφεξής στα πλαίσια εκδημοκρατισμού τα παραπάνω συνθήματα αντικαθιστωνται με “μια ωραία πεταλουδα” κτλ .
    Συγκεκριμένα, για τις δυνάμεις ΟΥΚ , μετά την έγερση της σημαιας, θα ακολουθούν την εκπαιδευση τραγουδώντας …”περπατώ , περπατώ στο δάσος…οταν ο τουρκος δεν είναι εδώ”.

  7. Big Banker

    Μπράβο στην Κα Ραχήλ Μακρή. Ευτυχώς υπάρχουν γυναίκες που τιμούν τα “παντελόνια” τους σε αντίθεση με πολλούς κατ΄ ευφημισμόν “άνδρες” https://www.youtube.com/watch?t=63&v=lywPbWpOzDI

  8. Κ. Γ. ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ

    Αντί τους Σαμαροβενιζέλους,
    βλέπω να δικάζουμε… Κωνσταντοπούλου και Δούρου!
    Τόσο… καλά!

  9. kritikos monofatsi

    ΑΘΩΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ…..

  10. Big Banker

    Αγαπητέ κύριε Ανδρικάκη, μάλλον έχετε πάθει παράκρουση, για να εμπλέκετε τα στρατιωτικά παραγγέλματα/τραγούδια/εμβατήρια μιας παρέλασης με σενάρια περί «άσκησης εξωτερικής πολιτικής». Και είναι να απορεί κανείς ποιος είναι ο στόχος όλων όσων με τέτοια παραληρηματικά «άρθρα» στρέφονται κατά του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Το να στοχοποιείτε μια μονάδα του στρατού συνδέοντας την με τον νεοναζισμό είναι εντελώς κατάπτυστο.

    Με τη λογική σας και η επανάσταση του 21 ήταν «λάθος πατριωτικός τρόπος» διότι αμφισβήτησε τα σύνορα της εποχής. Καλό είναι να μάθετε, ότι έτσι όπως έχει χτιστεί ο σημερινός κόσμος, τα σύνορα κάθε χώρας φτάνουν εκεί που φτάνουν τα όπλα της. Με τη δύναμη των όπλων έφτασαν εδώ που είναι σήμερα και δυστυχώς μόνο με τη δύναμη των όπλων μπορούμε να τα υπερασπίσουμε.

    Ενδεχομένως να έχετε απωθημένα διότι ως ο ίδιος έχετε γράψει εδώ μέσα ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, δεν δικαιολογείται όμως να έχετε άγνοια για τον τρόπο εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων και τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι στρατιώτες για να διατηρούν υψηλό επίπεδο σωματικής, πνευματικής και ψυχολογικής ευεξίας. Προφανώς όσοι πάνε στο στρατό και ειδικότερα οι ειδικές δυνάμεις δεν πάνε για να κάνουν κατασκήνωση. Πάνε για να εκπαιδευτούν σε συνθήκες πολέμου, όπου για να σώσεις τη ζωή σου και τη ζωή της οικογένειας σου, δυστυχώς θα πρέπει σκοτώσεις. Αν φοβάσαι το αίμα, θα σε σφάξει ο άλλος απέναντι.

    Μάθετε λοιπόν πως μέσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, (το οποίο ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ επιμελούνται ειδικοί επί των στρατιωτικών θεμάτων και όχι «ντακότες» σαν τον Σπάρτακο ή «Γιωτάδες» όπως εσείς) είναι και τα εθνικιστικά άσματα. Το «περνά-περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα είναι αλλουνού σχολείου άσμα, κύριε Ανδρικάκη.

  11. Κ. Γ. ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ

    Δηλαδή οι δύο κυρίες είναι υπεύθυνες
    για τους ανεγκέφαλους του Στρατού;

  12. kritikos monofatsi

    ΑΥΤΑ ΑΛΕΚΟ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΞΗΓΕΙΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ ..ΤΗΝ ΚΑ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑ ΔΟΥΡΟΥ ΜΕΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ..ΚΛΠ..ΚΛΠ..ΚΛΠ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί