Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου: Για πρώτη φορά νίκη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη οι εκλογές στην Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου.

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

ΠΑΡΑΤΑΞΗΔΣ Σωματείου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ
2024 2021 2024 2021
ψήφοι έδρες ψήφοι έδρες Ψήφοι εκπρόσωποι Ψήφοι εκπρόσωποι
Αγωνιστική  Συσπείρωση  Υγειονομικών261 55% 117 22% 202 47% 73 20% 2
Ανεξάρτητη  Κίνηση  Εργαζομένων214 45% 409 78% 226 53% 297 80% 6
Σύνολο 475 – – 526 – – 428 – – 370 – 

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών αναφέρεται:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών χαιρετίζει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας, που  μαζικά με την παρουσία και την ψήφο τους στις εκλογές της ένωσης εργαζομένων, την ανέδειξαν για πρώτη  φορά ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!  

Χαιρετιζουμε τους εργαζόμενους που προσπέρασαν πιέσεις και διλήμματα και πήραν το σωματείο  στα χέρια τους! Η ανάδειξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών σε πλειοψηφούσα παράταξη  σηματοδοτεί αλλαγή σε αγωνιστική κατεύθυνση, με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματα των  εργαζομένων.  

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών έλαβε 261 ψήφους από 117 στις προηγούμενες εκλογές και  εκλέγει 5 εκπροσώπους στο ΔΣ του σωματείου από 2 που είχε ως τώρα. Επίσης έλαβε 202 ψήφους από 74 για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ, εκλέγοντας 4 εκπροσώπους από 2. 

Συνολικά το αποτέλεσμα είναι θετικό προς όφελος των εργαζομένων που απάντησαν αγωνιστικά και στην  κάλπη στα σχέδια κυβέρνησης, υπουργείου και διοίκησης

Οι εκλεγμένοι της ΑΣΥ με αίσθημα ευθύνης θα παλέψουν ως πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου μαζί  με όλο το λαό για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς των  υγειονομικών, θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων σε κάθε μικρή ή μεγάλη διεκδίκηση,  παντού, ανεξαρτήτως κυβέρνησης και διοίκησης. Σταθερά θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τους  υπευθύνους της αντεργατικής πολιτικής και τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων, αντιπαλεύοντας τη  μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που καλλιεργούνται συστηματικά, θα δώσουμε τη μάχη για να ενταχθούν  όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι ενεργητικά στη μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, θα  επιδιώκουμε το συντονισμό δράσης με τα υπόλοιπα σωματεία υγειονομικών. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να γίνουν πρωταγωνιστές και όχι θεατές των  εξελίξεων! Συνεχίζουμε μαζικά, δυναμικά και συλλογικά για τους αγώνες που έρχονται! 

Ραντεβού στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την υγεία στις 6 Νοεμβρίου στις 17:30 στην πλατεία  Ελευθερίας! 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί