Στο Εργατικό Κέντρο με τους εργαζόμενους στον τουρισμό ο Φρ. Παρασύρης

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σχετικά με τα ζητήματα των εργαζομένων στον τουρισμό, συμμετείχε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Όπως δήλωσε, στη διάρκεια της σύσκεψης «ολοκληρώθηκε μια ακόμα τουριστική περίοδος με τα ίδια δεδομένα. Θετικοί δείκτες ως προς τις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις, αλλά καμία πρόοδος για τα ζητήματα που απασχολούν τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό στο Ν. Ηρακλείου. 

Η χρονική επέκταση του ταμείου ανεργίας, η έγκαιρη καταβολή του εφάπαξ, η σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, η αναβάθμιση της κατάρτισης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η περιορισμένη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, η οποία συνεπάγεται σημαντικών επιπτώσεων για τους ξεναγούς, αποτελούν μια σκληρή πραγματικότητα, για την οποία κανείς μας δεν είναι ικανοποιημένος. Έχοντας, ήδη, αναδείξει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όλα αυτά τα ζητήματα, σε συνεννόηση και συνεργασία, τόσο με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και βεβαίως με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, θα συνεχίσω τις προσπάθειες, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, να μην είναι «οι φτωχοί συγγενείς» μιας διαρκώς αναπτυσσόμενης βιομηχανίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί