Θάνατος Σινουάρ: Το διάγγελμα της Χαμάς – «Θα μετατραπεί σε κατάρα για το Ισραήλ» (βίντεο)

Με τηλεοπτικό διάγγελμα του Χαλίλ αλ Χάγια, πιθανού νέου ηγέτη της Χαμάς, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ στη Γάζα.

Περιγράφοντάς τον ως «σταθερό, γενναίο και ατρόμητο», ο Χάγια είπε ότι ο Σινουάρ «θυσίασε τη ζωή του στην υπόθεση της απελευθέρωσής μας».

«Συνάντησε το τέλος του όρθιος γενναίος, με το κεφάλι ψηλά, κρατώντας το όπλο του, πυροβολώντας μέχρι την τελευταία του πνοή, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Ο θάνατος του Σινουάρ θα μετατραπεί σε «κατάρα για τους κατακτητές», δήλωσε παράλληλα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι οι Ισραηλινοί όμηροι δεν θα επιστρέψουν μέχρι να σταματήσει η «επιθετικότητα» στη Γάζα και οι ισραηλινές δυνάμεις να αποσυρθούν.

Την επιβεβαίωση του θανάτου του Σινουάρ είχε κάνει νωρίτερα και ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Μπασέμ Ναΐμ, χαρακτηρίζοντας την είδηση «οδυνηρή και θλιβερή», προσθέτοντας ότι η έκβαση του αγώνα της Χαμάς θα είναι «τελικά νικηφόρα».

«Φαίνεται ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι η δολοφονία των ηγετών μας σημαίνει το τέλος του κινήματός μας και του αγώνα του παλαιστινιακού λαού… μπορούν να πιστεύουν ό,τι θέλουν, και δεν είναι η πρώτη φορά που το λένε αυτό», είπε.

Οι δηλώσεις του ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς είναι σε απάντηση δηλώσεων που έκανε ο Νετανιάχου σύμφωνα με τις οποίες ο θάνατος του Σινουάρ είναι «η αρχή του τέλους» του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός είχε δώσει χτες το βράδυ στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο υποστηρίζει πως φαίνεται ο ηγέτης της Χαμάς λίγο πριν πέσει νεκρός. Ο άνδρας, ο οποίος κάθεται σε μια πολυθρόνα στον δεύτερο όροφο ενός κατεστραμμένου σπιτιού, ρίχνει στη συνέχεια κάτι που φαίνεται να είναι ένα ραβδί προς το drone και το βίντεο τελειώνει.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε αφού οι ισραηλινές δυνάμεις εντόπισαν τρεις «τρομοκράτες» που έτρεχαν από σπίτι σε σπίτι στην περιοχή Ταλ Ελ Σουλτάν της Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Σινουάρ: Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς – Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Νετανιάχου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί