Πολάκης σε Γεωργιάδη: “Είσαι λαδέμπορας και αδιευκρίνιστος. Δε ζητάω συγγνώμη από κανέναν”

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης μου έκανε μήνυση επειδή -λέει- τον δυσφημώ γιατί τον αποκαλώ λαδεμπορα, αδιευκρίνιστο και επειδή λέω ότι τα “πήρε” από Novartis. Δεν παίρνω λέξη πίσω» είπε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης λίγο πριν την άρση της ασυλίας του μετά από έγκληση του υπουργού Υγείας, ξεκαθαρίζοντας πως «εγώ δεν ζητώ καμία συγγνώμη από κανέναν που διασπάθισε δημόσιο χρήμα και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να πολεμώ για να ξαναφτιάξουμε μια έντιμη Ελλάδα».

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής πριν την ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας των Π. Πολάκη, Βασίλη Στίγκα, Κωνσταντίνου λώρου, Διονύση Βαλτογιάννη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει στην τοποθέτηση του πως «έχει καταντήσει έθιμο κάθε φορά που ξεκινά μια σύνοδος της Βουλής να έρχεται και μια άρση ασυλίας μου».

Αφού ξεκαθάρισε πως δεν παίρνει λέξη πίσω, τόνισε πως ελπίζει στη δίκη που θα γίνει με αντίδικο τον κ. Γεωργιάδη να βρεθεί ένας δικαστής, «ο οποίος θα μπει στην ουσία της υπόθεσης όπως μπήκαν οι αμερικανοί δικαστές και το FBI», αναγκάζοντας τη Novartis να καταβάλλει στο αμερικανικό δημόσιο περί τα 400 εκατ. Δολάρια.

Για να δικαιολογήσει την κατηγορία περί «μαυραγοριτισμού», έδειξε ένα αντισηπτικό που πλέον κοστίζει 1,50 ευρώ, γεγονός που οφείλεται -όπως έκρινε- στην άρνηση του κ. Γεωργιάδη να προχωρήσει σε διατίμηση των προϊόντων που ήταν άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εν συνεχεία, επανήλθε στα του σκανδάλου Novartis και υπογράμμισε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν «ουσιώδεις και αξιόπιστοι», κάτι που αναγνώρισε το δικαστικό συμβούλιο των ανώτατων δικαστών στο πλαίσιο του ειδικού δικαστηρίου.

Επιπλέον, για να καταδείξει τις ευθύνες του κ. Γεωργιάδη, αναφέρθηκε επισταμένα στο Harvard Project, αλλά και τραγελαφικά επιχειρήματα του εισαγγελέα κ. Καψιμάλη, ο οποίος συνέταξε την αρχειοθέτηση του υπουργού Υγείας. «Όταν βρήκαν καταθέσεις που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν, τα χαρακτήρισε “αδιευκρίνιστα”. Προφανώς και δεν έκοψε τιμολόγιο η Novartis! Σιγά μην τα έβαζε και στην τράπεζα τα λεφτά η εταιρία» σχολίασε δηκτικά.

«Χαζομάρες όσα ακούσατε»

Από την πλευρά του, ο Αδ. Γεωργιάδης περιέγραψε τη μήνυση που κατέθεσε ως το ύστατο μέσο που έχει στη διάθεση του για να αποδοθεί δικαιοσύνη και αποκάλεσε «χαζομάρες» όσα είπε ο κ. Πολάκης εναντίον του.

«Δεν με κάλεσε ποτέ η κ. Τουλουπάκη για εξηγήσεις, ο Καψιμάλης προχώρησε σε πράξη αρχειοθετήσεως» είπε και πρόσθεσε για τα «αδιευκρίνιστα» πως «διευκρινίστηκαν στην εφορία τα ποσά. Η οικονομική εισαγγελία δεν μπορεί να διευκρινίσει φορολογικά ζητήματα, δεν βρέθηκαν αποχρώσες ενδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Αίσθηση προκάλεσε το ψέμα που χρησιμοποίησε ο κ. Γεωργιάδης για να καταρρίψει το επιχείρημα του κ. Πολάκη πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν αξιόπιστοι. Συγκεκριμένα, είπε πως ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης παραμένει στη φυλακή, κάτι που δεν ισχύει, ενώ επικαλέστηκε τον κ. Μανιαδάκης, ο ρόλος του οποίου αποκαλύφθηκε πλήρως με τις αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί