Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη Σταϊκούρα

Ελένη Βατσινά για την επίσκεψη Σταϊκούρα: Το Ηράκλειο ζητά αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου με κοινωνικό πρόσημο

Δήλωση της βουλευτή Ηρακλείου μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών, χθες, στο Ηράκλειο

Η αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της έκτασης του αεροδρομίου “Ν.Καζαντζάκης” αποτελεί την μοναδική εκκρεμότητα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση της έκτασης, μας είπε χθες από το Ηράκλειο ο Υπουργός Υποδομών.

Αναμένουμε αυτή την αποσαφήνιση ως τα τέλη του χρόνου και φυσικά διεκδικούμε αυτό που όλη η κοινωνία του Ηρακλείου ζητά: την αξιοποίηση της έκτασης με κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών και η εν λόγω έκταση να αποτελέσει, ουσιαστικά, μια συνέχεια της πόλης.

Ο Δήμος Ηρακλείου το διεκδικεί σθεναρά, είμαι στο πλευρό του και αναμένουμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο να λειτουργήσουν προς όφελος της Κοινωνίας. Το Ηράκλειο περισσότερο από … ένα ακόμη mall, χρειάζεται μια – στην πράξη – επέκταση της πόλης, χρειάζεται υποδομές, κοινόχρηστους χώρους και μια αξιοποίηση με πρόσημο κοινωνικό – χωρίς νούμερα και χωρίς αστερίσκους. Κι αυτό αναμένουμε να γίνει πράξη.

Φραγκίσκος Παρασύρης: Μία υπουργική επίσκεψη δίχως ουσία

Σε έναν Νομό που κατά τα λεγόμενα μετατρέπεται σε κατασκευαστικό εργοτάξιο, ο Υπουργός Υποδομών ανακοινώνει σε μια επιχειρηματική συνάντηση δέκα έργα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν δημοπρατηθεί ή ενταχθεί σε χρηματοδότηση εδώ και χρόνια. 

Δεν δίνει καμία απολύτως απάντηση για το κρίσιμο ζήτημα της διχοτόμησης της πόλης του Ηρακλείου, αφήνοντας κατ΄ουσίαν το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει, με ότι αυτό συνεπάγεται για νέες καθυστερήσεις στο έργο.

Παραπέμπει τη συζήτηση για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, σε επιτροπές και διαβουλεύσεις, στις καλένδες δηλαδή.

Και δεν βρίσκει να δώσει ουδεμία απάντηση για τα συνοδά έργα στην περιοχή του Καστελλίου. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, έχω θέσει στο Υπουργείο Υποδομών και την ανάγκη για τα αντιπλημμυρικά και την απουσία σχεδιασμού συνδετήριων αξόνων και το θέμα της οδικής απομόνωσης της Μεσαράς. Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, το Υπουργείο, φυσικά, και δεν απαντά. Γιατί όπως αποδείχθηκε χθες δεν έχει σχεδιασμό για κανένα από αυτά τα έργα.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις. Πρόκειται για έναν κατάλογο έργων που ξεπερνά τα 31 εκ. ευρώ. Και εγώ και άλλοι συνάδελφοι Βουλευτές τις έχουμε υιοθετήσει και στηρίξει. Αυτό που κρατώ είναι η προειδοποίηση του κ. Κεγκέρογλου «η μελέτη αντιπλημμυρικών έργων γύρω από το αεροδρόμιο που είναι εντελώς απαραίτητη για να μη ζήσουμε ένα νέο «Ντάνιελ» στην Κρήτη, δεν έχει ακόμα ανατεθεί». Τώρα που ο Υπουργός επέστρεψε στην Αθήνα, ας το ξανασκεφτεί. Υπάρχει χρόνος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί