«Η Βιολογία στην πόλη»

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνδιοργανώνουν κύκλο ομιλιών

Στόχος είναι η παρουσίαση με τρόπο κατανοητό και χωρίς δυσνόητες έννοιες και όρους, σημαντικών προβλημάτων για την κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης συνδιοργανώνουν τον Α΄ κύκλο ομιλιών με τίτλο «Η Βιολογία στην πόλη». Η σύμπραξη αυτή βασίζεται στην εδραιωμένη συμπόρευση του Πανεπιστημίου Κρήτης με την πόλη του Ηρακλείου και στην κοινή αντίληψη για αλληλοϋποστήριξη και ουσιώδη επικοινωνία και αλληλεπίδραση. 

Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 19:00 μ.μ στην αίθουσα «Μ. Καρέλης» της οδού Ανδρόγεω, από τον Καθηγητή Γενετικής του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ, Γεώργιο Γαρίνη, 

με θέμα: «Γήρανση: Ένα ταξίδι του Ανθρώπινου Σώματος Μέσα στο Χρόνο».

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν και οι επόμενες ομιλίες για το 2024 και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου και στις 13 Δεκεμβρίου 2024.

Στόχος του κύκλου των ομιλιών είναι η παρουσίαση με τρόπο κατανοητό και χωρίς δυσνόητες έννοιες και όρους, σημαντικών προβλημάτων για την κοινωνία, παραθέτοντας την διαθέσιμη σήμερα επιστημονική γνώση, τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα διεθνώς και τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου στον αντίστοιχο τομέα. 

Προσδοκούμε η συζήτηση να συμβάλlει στη διεύρυνση της κατανόησης, των γνώσεων και του προβληματισμού των πολιτών του δήμου μας για σύγχρονα ζητήματα της κοινωνίας, της υγείας, του περιβάλλοντος και της οικονομίας, των διαγραφόμενων προοπτικών και ενδεχόμενων λύσεων. Ελπίζουμε ακόμη οι εκδηλώσεις αυτές να αποτελέσουν έναυσμα για διάλογο και νέες πρωτοβουλίες συνεργασίας, βήμα διατύπωσης ερωτημάτων και νέων αναγκών στην πληροφορία ή την τεκμηρίωση. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί