Οργή κατά του Λιάγκα για τον Μπάλντοκ: Έντονες διαμαρτυρίες στον Ant1 και την ΕΣΗΕΑ

Η ατελείωτη λίστα του τηλεπαρουσιαστή με τις «συγγνώμες»

Εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες, είναι οι πολίτες που εξοργισμένοι ζητούν την τιμωρία του δημοσιογράφου και παρουσιαστή Γιώργου Λιάγκα, μετά το θέμα που προβλήθηκε από την εκπομπή του, χθες Πέμπτη.

Το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΣΗΕΑ και του ANT1 δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών που διαμαρτύρονται και με emails για την προβολή του ρεπορτάζ που αφορούσε σε χαρακτηριστικά του σπιτιού που έμενε ο Τζορτζ Μπάλντοκ, o ποδοσφαιριστής που το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πρωινό» που παρουσιάζει ο Γιώργος Λιάγκας, την Πέμπτη, στον Ant1 προβλήθηκε ένα ένθετο ρεπορτάζ με επίκεντρο στο διαμέρισμα του νεκρού άνδρα. Άμεσα προκλήθηκε κύμα διαμαρτυρίας, ιδίως στο διαδίκτυο, όπου ενοχλημένοι πολίτες ζητούσαν το περιστατικό να καταγγελθεί από τα αρμόδια όργανα της ένωσης των δημοσιογράφων αλλά και τους ιθύνοντες του καναλιού.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος με ανακοίνωσή του ζήτησε τον «δέοντα σεβασμό» προς την οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ και του Παναθηναϊκού, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, μετά τη νίκη επί της Αγγλίας. Ο Τάσος Μπακασέτας, στις δηλώσεις του μετά τη νίκη στο Γουέμπλεϊ, είπε: «Αποτελεί ντροπή για κάποιους συναδέλφους σας να προσπαθούν να επωφεληθούν από μια τέτοια τραγωδία λέγοντας χυδαιότητες για τον Τζορτζ και την οικογένειά του. Ας είμαστε άνθρωποι σε αυτές τις στιγμές. Δεν κινήθηκαν όλοι σε αυτό το μήκος κύματος. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Θα έπρεπε να σεβαστούν το παιδί, την οικογένειά του και εμάς».

Πολίτες και δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης Συντακτών, ζητούν από το Πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ να καλέσει τον Γιώργο Λιάγκα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση και να υποστεί τις αντίστοιχες κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, ο Γιώργος Λιάγκας είχε διαγραφεί για έξι μήνες, μετά από απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για τον «απαράδεκτο τρόπο την σεξουαλική παρενόχληση μιας φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, την προηγούμενη μέρα από άλλο φοιτητή».

Εκτός του Γιώργου Λιάγκα, «παρουσίαση» -εν είδη μεσιτικού γραφείου- του σπιτιού όπου έμενε ο Τζορτζ Μπάλντοκ κατά τον θάνατό του προέβαλαν κι άλλες εκπομπές, όπως αυτές της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star.

Γιώργος Λιάγκας: Αναλαμβάνω την ευθύνη, ζητώ συγγνώμη

Ο ίδιος ο Γιώργος Λιάγκας το απόγευμα της Πέμπτης μέσω social media ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση, κάτι που επανέλαβε και το πρωί της Παρασκευής από την εκπομπή του: «Μπροστά στον χαμό ενός ανθρώπου δεν έχει σημασία πως αισθάνεται κάποιος που έκανε έναν λάθος. Μπροστά στον χαμό ενός ανθρώπου και ειδικά ενός νέου ανθρώπου υπάρχει η σύνθλιψη της οποιαδήποτε σκέψης, του οποιουδήποτε συναισθήματος. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, δε θα πω καμία διότι λάθος που έκανα, και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη, ξεπερνάει κάθε δικαιολογία», είπε μεταξύ άλλων.

Η ατελείωτη λίστα με τις «συγγνώμες»

Ο τηλεπαρουσιαστής, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάει «συγγνώμη» μετά από χυδαιότητες που έχει ξεστομίσει κατά πολιτικών, δημοσιογράφων, τραγουδιστών αλλά και απλών πολιτών.

Όπως για παράδειγμα από την 20χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ που μέσα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου δέχθηκε σεξουαλική επίθεση με τον Λιάγκα να κάνει εμετικά, σεξιστικά σχόλια για μια κοπέλα που είχε πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στη google το όνομα του Λιάγκα και η λέξη «συγγνώμη» εμφανίζονται αγκαζέ πλείστες φορές. Για του λόγου το αληθές επιλέξαμε ένα ενδεικτικό ποτ πουρί από τις «συγγνώμες» που έχει ζητήσει ο Λιάγκας κατά καιρούς.

Η συγγνώμη Λιάγκα στον Χαϊκάλη (Οκτώβριος 2024) 

Μπήκες στο μάτι του κυκλώνα αδίκως εν πολλοίς, διότι δεν κατηγορήθηκες ποτέ για κάτι σε επίπεδο δικαιοσύνης. Σε πήρε η μπάλα του metoo. Σε ό,τι με αφορά, με την κριτική που έκανα τότε, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα τότε, σε αδίκησα κι εγώ. Θέλω να το πω δημόσια γιατί το αισθάνομαι βάρος. Ποτέ δεν αμφισβήτησα το ταλέντο και την αξία σου. Όμως ίσως σε αδίκησα σε επίπεδο κριτικής, στην εποχή που το metoo ήταν στην κορωνίδα όλων των ειδήσεων. Ήθελα χρόνια να το πω δημόσια».

Η συγγνώμη Λιάγκα στην Έλενα Ακρίτα (Ιούνιος 2023)

«Έγινε και η Ακρίτα πολιτικός. Να σώσει κι αυτή την Ελλάδα. Ωραία», ήταν μερικά από τα αήθη σχόλια του Λιάγκα για την υποψήφια βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εννοείται ότι η Έλενα Ακρίτα του απάντησε με τον Λιάγκα να σπεύδει και πάλι να ζητήσει «συγγνώμη».

Η συγγνώμη Λιάγκα στον Χρήστο Δάντη (Απρίλιος 2023)

«Να σου ζητήσω συγγνώμη και από κοντά. Εγώ ξέρεις είμαι ένας αυθόρμητος άνθρωπος και είπα μια βλακεία. Πήγα να κάνω ένα αστείο, ήταν μια βλακεία, δε χρειάζεται τώρα να το επαναλάβουμε. Σε πείραξε και δικαίως».

Η «συγγνώμη» Λιάγκα στη Σοφία Γιαννικοπούλου (Μάρτιος 2021)

«Πολλές φορές ακόμα και οι πολύπειροι την πατάμε διότι όταν έχουμε λάθος πληροφορίες και δεν τις επεξεργαζόμαστε οι ίδιοι, το πάθημα γίνεται μάθημα. Πολλές φορές μεταδίδουμε πράγματα στο αέρα που δεν πρέπει να μεταδώσουμε (…) Ζητώ συγγνώμη και πάλι, έχει βγει και μια ανακοίνωση, να τη δούμε και να θεωρήσουμε το θέμα λήξαν», είπε ο Λιάγκας στη Σοφία Γιαννικοπούλου πρώην σύζυγο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.

Η συγγνώμη Λιάγκα στην 20χρονη φοιτήτρια, θύμα σεξουαλικής επίθεσης (Νοέμβριος 2019) 

Η 20χρονη φοιτήτρια είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση μέσα στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Ο Γιώργος Λιάγκας συνεπικουρούμενος από την Κατερίνα Γκαγκάκη και το πάνελ της εκπομπής, σχολιάζοντας τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε η 20χρονη φοιτήτρια, γελώντας άρχισαν να σχολιάζουν λέγοντας «έσταζε το ταβάνι;» και «έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», προκαλώντας σοκ με τα χυδαία σχόλιά τους. 

Η αποκορύφωση ήταν όταν έκαναν «αναπαράσταση» της ασέλγειας στην πλάτη της Ελένης Τσολάκη με ένα μπουκάλι νερό. Μετά τον σάλο ο Λιάγκας έβγαλε από την τσέπη το ψωμοτύρι της «συγγνώμης». 

«Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη πράξη είναι μια απόλυτα καταδικαστέα πράξη από όλους. Είναι μια βίαιη πράξη. Εμείς εδώ ως εκπομπή κάναμε ένα λάθος χθες. Το αντιμετωπίσαμε το συγκεκριμένο θέμα, όπως θα το αντιμετωπίζαμε σε ένα καφενείο ή σε μια παρέα. Γιατί έχει και μια αστεία διάσταση. Και πήραμε την αστεία διάσταση κάνοντας μια πλάκα και μη δίνοντας την ξεκάθαρα στάση και θέση όλων μας. Ότι αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέο. Και επειδή στενοχωρήσαμε κάποιον κόσμο, να πούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν το θέλαμε».

Η «συγγνώμη» Λιάγκα στον νεκρό Τάκη Σπυριδάκη (Σεπτέμβριος 2019)

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι ο τηλεπαρουσιαστής δεν έχει ακριβή αίσθηση του τι είναι «συγγνώμη» είναι και το γεγονός ότι ζήτησε συγχώρεση από τον ηθοποιό Τάκη Σπυριδάκη που είχε πεθάνει. Και του ζήτησε δημόσια «συγγνώμη» γιατί δεν τον πήρε τηλέφωνο όταν έδινε μάχη για τη ζωή του.

Η «συγγνώμη» Λιάγκα στη Νέγκα (Μάρτιος 2017)

Στην περίπτωση της Αθηναΐδας Νέγκα η «συγγνώμη» του Λιάγκα ήρθε μετά τη μήνυση που κατέθεσε η δημοσιογράφος και διευθετήθηκε εξωδικαστικά αφού ο Λιάγκας υποχρεώθηκε όχι μόνο να ζητήσει συγγνώμη αλλά να κάνει και δωρεά 2.000 ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Η «συγγνώμη» Λιάγκα στη Σπυροπούλου (Οκτώβριος 2017)

Ο Λιάγκας αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την τηλεπαρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου για σχόλια που είχε κάνει. 

«Έχει γίνει κάτι ανάμεσά μας, ήταν λάθος μου αυτό που είπα και ζητώ συγγνώμη. Ήταν λάθος μου, το έκρινε η δικαιοσύνη, καταδικάστηκα… Το αποσύρω λοιπόν, εγώ απολογούμαι…», είπε ο τηλεπαρουσιαστής.

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει ζητήσει συγγνώμη στο παρελθόν και από πολλούς τραγουδιστές για αθλιότητες που έχει πει.

Τον Μάρτιο του 2016  ζήτησε «συγγνώμη» από την Άντζελα Δημητρίου.

Τον Ιούνιο του 2016 ζήτησε συγγνώμη από τον Αντώνη Ρέμμο 

Τον Μάιο του 2015 ζήτησε συγγνώμη από τον Διονύση Σχοινά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί