Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα διαγραφής Κασσελάκη έθεσε η Γεροβασίλη – Παραίτηση της Σβίγκου ζήτησε η Τζάκρη

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.00 με φόντο το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής από το κόμμα προς οποιαδήποτε πλευρά. Η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα γίνεται θεσμικά και συντεταγμένα μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος» τονίζουν πηγές του κόμματος.

Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να διαγραφεί η γραμματέας της Κ.Ε., η Όλγα Γεροβασίλη έθεσε θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση Κ.Ε. για ανάκληση της υποψηφιότητας.

Θ. Τζάκρη σε Π.Γ.: Η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει γραμματέας

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Γραμματεία η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για την διαρροή στο Τύπο του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες η Θεοδώρα Τζάκρη είπε: «Η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει πλέον γραμματέας στο κόμμα μετά τη διαρροή του πόθεν έσχες, γιατί στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της ΚΕ, Μαρία Κουβέλη σε τυπωμένα αντίγραφα και όχι ηλεκτρονική μορφή και είχε την υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κυρίου Κασσελάκη και να τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Κατά πληροφορίες η Θ. Τζάκρη είπε «η κ. Σβίγκου είχε την υποχρέωση να προστατέψει» τα προσωπικά δεδομένα. « Παραβίασε τα καθήκοντα της, λειτούργησε ως θεσμός αλλά ως κομματάρχης». Στη συνέχεια διευκρίνισε πως είναι άλλο η ταυτόχρονη ανάρτηση των Πόθεν Έσχες όλων των υποψηφίων στο σάιτ του κόμματος και «άλλο πράγμα η επιλεκτική διαρροή των προσωπικών δεδομένων του κυρίου Κασσελάκη».

«Εδώ δεν είναι μόνο η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες, εδώ έχει προβεί η εφημερίδα σε αξιολογικές κρίσεις» σημείωσε, εμμένοντας στη «δημοσιοποίηση ταυτόχρονα και με ίσους όρους για όλους τους υποψήφιους και άλλο η επιλεκτική διαρροή».

«Η κ. Γεροβασίλη εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο κ. Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος» ανέφερε ακόμη η  Θεοδώρα Τζάκρη στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν την Π.Γ. επιβεβαιώνοντας ότι η Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριαδης έθεσαν θέμα διαγραφής Κασσελάκη, ενώ η ίδια καταψήφισε το ψήφισμα του κομματικού οργάνου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί υπογράφει ως πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης στο εξώδικο, η Θεοδώρα Τζάκρη απάντησε: Δεν γνωρίζω το εξώδικο, δεν ξέρω πώς υπογράφει.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπάς ζήτησε από την κ. Τζάκρη να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν έλεγε στην Κεντρική Επιτροπή «δεν σας αναγνωρίζω» και «οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ οργανωτικά». Η Θεοδώρα Τζάκρη απάντησε πως ήταν σχήμα λόγου.

Όλγα Γεροβασίλη: Θέμα διαγραφής του Σ. Κασσελάκη

Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη μετά το εξώδικο που απέστειλε σήμερα στο κόμμα έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη στο πλαίσιο της Πολιτικής Γραμματείας.

«Έθεσα το ερώτημα στη Θεοδώρα Τζάκρη, αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη όταν έφερε το φάκελο του στην Κ.Ε. γιατί δεν είχε πουθενά την υπογραφή του» είπε.

Επειδή το εξώδικο απευθύνεται στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή η Όλγα Γεροβασίλη πρότεινε να συγκληθεί εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή για να συζητηθεί το πώς θα απαντήσει.

Εκφράζοντας την προσωπική της άποψη είπε ότι θα πρέπει να κατατεθεί αίτημα διαγραφής.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για αυτό. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Στ. Κασσελάκης «φοβάται την προσφυγή στη βάση, τορπιλίζει το κλίμα και εξωθεί την κατάσταση στα άκρα». Χαρακτήρισε, δε, ως «πρωτοφανή» την κίνηση να «απειλεί» πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος με προσφυγή στη Δικαιοσύνη όλο του το κόμμα. Απορώ, πρόσθεσε, γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα.

Διαφωνεί ο Πολάκης με διαγραφή Κασσελάκη, ζητά να ανακαλέσει το εξώδικο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης διαφώνησε με το αίτημα διαγραφής ζητώντας όμως από το Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει το εξώδικο.

Ο Παύλος Πολάκης είπε ότι, αντιτίθεται στο ζήτημα της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη συμπληρώνοντας πως όσο απαράδεκτη είναι η δημοσιοποίηση ενός μόνο πόθεν έσχες, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η κίνηση με το εξώδικο από τον κ. Κασσελάκη. Ζήτησε τη δημοσιοποίηση του δικού του πόθεν έσχες και από τον κ. Κασσελάκη να αποσύρει άμεσα το εξώδικο που έστειλε σε ένα κόμμα που ο ίδιος θέλει να ηγηθεί μέσω μίας δημοκρατικής διαδικασίας

Κ. Νοτοπούλου: Έκτακτη σύγκληση της Κ.Ε για απόρριψη της υποψηφιότητας του Κασσελάκη

Ο Κασσελακης εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης είπε σύμφωνα με πληροφορίες η Κατερίνα Νοτοπούλου. Ζήτησε σύγκληση της ΚΕ για απόρριψη υποψηφιότητάς του. Δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις, μόνος στόχος του είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής. Στην ΚΟ δε μπορούν να κατέχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δε σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος, σημείωσε.

Κ. Ζαχαριάδης: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Σ. Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να τον διαλύσε,ι ας προσπαθήσει να το κάνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Γ. Ραγκούσης: Να συγκληθεί η Κ.Ε. γιατί η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής εκφεύγει της αρμοδιότητας της Π.Γ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Ραγκούσης είπε: «Πρέπει να συγκληθεί η ΚΕ γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής – λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας – εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ.»

«Στην συνεδρίαση της ΚΕ – το αργότερο – οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής»

«Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του» τόνισε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος έστειλε το πόθεν έσχες του – Καταθέτει επίσημα αύριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αίτημα της Πολιτικής Γραμματείας, ο Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε σήμερα το πόθεν έσχες του στο κόμμα (και του οικονομικού έτους 2021 το οποίο είναι το τελευταίο που έχει κατατεθεί επίσημα, αλλά και το αντίστοιχο για το 2023 για το οποίο η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει).

Η επίσημη κατάθεση υποψηφιότητας με όλα τα σχετικά έγγραφα και τις υπογραφές θα γίνει αύριο το μεσημέρι, όπως έχει προγραμματιστεί.

πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί