Aπινιδωτές σε κεντρικά σημεία του Δήμου Γόρτυνας

Ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Γόρτυνας, με τη τοποθέτηση απινιδωτών τελευταίας γενιάς σε κεντρικά σημεία και αθλητικούς χώρους, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζωή», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης. Οι απινιδωτές τοποθετήθηκαν στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα, στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίας Βαρβάρας, σε κεντρικούς δρόμους του Ασημίου και της Γέργερης και στα γήπεδα Αγίων Δέκα, Αγίας Βαρβάρας και Ασημίου (στο γήπεδο της Γέργερης υπήρχε ήδη απινιδωτής). 

«Ο Δήμος μας αξιοποίησε την ευκαιρία, μέσω του καινοτόμου προγράμματος “Ζωή” προκειμένου να εξοπλίσει δημοτικά κτίρια, πολυσύχναστα σημεία και χώρους άθλησης με σύγχρονους απινιδωτές, που, σε έκτακτα περιστατικά, μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με άλλους φορείς, υλοποιούμε, επίσης, σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, που περιλαμβάνουν και εκπαίδευση στην χρήση απινιδωτή, ώστε, όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, σε περίπτωση που ένας συνάνθρωπός μας χρειαστεί βοήθεια. Στόχος μας είναι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων μας, να συμβάλουμε, ως Δήμος, ώστε να ενισχυθεί η ασπίδα προστασίας της δημόσιας υγείας» ανέφερε ο Δήμαρχος, Μιχάλης Κοκολάκης. 

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος είναι, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, αρμόδιος για τον τομέα Υγείας, Γιώργος Πιτσούλης και για τον Δήμο Γόρτυνας η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Σέγκου. Η τοποθέτηση των απινιδωτών πραγματοποιήθηκε παρουσία των αντιδημάρχων Γιάννη Λιοδακάκη, Στέλιου Μαυρίδη, Στέλιου Σηφάκη, του προέδρου της κοινότητας Ασημίου, Σίμου Κρουσταλάκη και της προέδρου του Α.Σ. ΓΟΡΤΥΣ, Μαρίας – Ελένης Μπαλαμπάνη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί