Το μήνυμα από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για Θέματα Παιδείας και δια Βίου Μάθησης για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Aνακοίνωση με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών εξέδωσε η Εντεταλμένη Περιφερειακής Σύμβουλος για Θέματα Παιδείας και δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Μαράκη Μπελαδάκη.

Στο μήνυμά της αναφέρει:

Σήμερα, τιμούμε τους ανθρώπους που άνοιξαν τα παράθυρα της γνώσης στην ψυχή μας, που μας έμαθαν να ονειρευόμαστε, να σκεφτόμαστε και να δημιουργούμε. Οι εκπαιδευτικοί είναι οι ακτινοβόλοι φάροι που καθοδηγούν τα νέα μυαλά σε ένα λαμπρό μέλλον. Ως οι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτών. Με τη διδασκαλία τους, ανοίγουν νέους ορίζοντες και εμπλουτίζουν τον πνευματικό κόσμο των μαθητών. 

Ως παιδί, οι δάσκαλοί μου ήταν οι ήρωές μου, οι εμπνευστές μου, οι άνθρωποι που  πίστεψαν σε μένα περισσότερο από όσο πίστευα εγώ η ίδια. Χάρη στις διδασκαλίες τους, ανακάλυψα νέους κόσμους, καλλιέργησα την κριτική μου σκέψη, τη δημιουργικότητα και την ικανότητα συνεργασίας. Μου έμαθαν να αγαπώ τη μάθηση, να θέτω στόχους και να επιμένω για να τους πετύχω. Οι εμπειρίες μου στο σχολείο με καθόρισαν ως προσωπικότητα και με οδήγησαν να ακολουθήσω το όνειρό μου.

Σήμερα, ως Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, έχω την τιμή να εκπροσωπώ μια κοινότητα που αναγνωρίζει την ανεκτίμητη προσφορά των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης, με την αφοσίωση και την αγάπη τους για τα παιδιά, διαμορφώνουν το μέλλον του νησιού μας. Παλεύουν με τις προκλήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης, αλλά παρά τις δυσκολίες, καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα εμπνευσμένο μαθησιακό περιβάλλον.

Ωστόσο, η συνέχεια προσφοράς ποιοτικού εκπαιδευτικού έργου, από μέρους των εκπαιδευτικών μας, προσαρμοσμένο κάθε φορά στις ανάγκες της εποχής και των κοινωνικών συνθηκών, προϋποθέτει τη σταθερή και ουσιαστική στήριξη όλων μας. Είναι απαραίτητο να επενδύσουμε σε σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και υποδομές, προκειμένου να αναπτύξουμε ένα μαθησιακό περιβάλλον που να εμπνέει και να ενθαρρύνει την καινοτομία. Παράλληλα, πρέπει να εξασφαλίσουμε την συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας, ώστε να είναι σε θέση να υιοθετήσουν νέες διδακτικές μεθόδους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες. Επιπλέον, είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, παρέχοντάς τους ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, ώστε να μπορούν να αφιερωθούν αποκλειστικά στο έργο τους. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της εκπαίδευσης στη χώρα μας και να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές θα έχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διακριθούν στον σύγχρονο κόσμο. 

Έχουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες να αναπτυχθούν και να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους. Η εκπαίδευση αποτελεί τη βάση για ένα καλύτερο μέλλον. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για την ακούραστη προσπάθειά τους και την αφοσίωσή τους στην εκπαίδευση. Είναι οι πυλώνες της κοινωνίας μας, που διαμορφώνουν τις μελλοντικές γενιές και συμβάλλουν στην πρόοδο της χώρας μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί