Εργαζόμενοι ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου για πυρκαγιά στο αμαξοστάσιο του Δ. Μαλεβιζίου: Θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μαλεβιζίου καταστρέφοντας 8 από τα 10 απορριμματοφόρα που διέθετε ο Δήμος, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου.

Μέσω της ανακοίνωσής του ο σύλλογος επισημαίνει ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα αποτελέσει  κρίσιμο ζήτημα στις περιοχές του Δήμου, καλώντας τους Δήμους να συνδράμουν με την παραχώρηση απορριμματοφόρων και συναφούς εξοπλισμού στο Δήμο Μαλεβιζίου, τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να παρέχουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες και τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην επιχορήγηση του δήμου με τους αναγκαίους πόρους προκειμένου να γίνει προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και η χρηματοδότηση να ενταχθεί στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας.

  Ο Σύλλογος τονίζει ότι στην περίπτωση που αποδειχτεί ότι πρόκειται για εμπρησμό, είναι προφανές,  ότι στόχος της εγκληματικής ενέργειας ήταν να πληγεί  ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της υπηρεσίας καθαριότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου:

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό που εκδηλώθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μαλεβιζίου, όπου από πυρκαγιά, καταστράφηκε ολοσχερώς  το σύνολο  σχεδόν των απορριμματοφόρων, γίνεται αντιληπτό ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, η διαχείριση πλέον των  απορριμμάτων θα αποτελέσει  κρίσιμο ζήτημα στις περιοχές του Δήμου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου καλεί :

  •  όλους  τους  δήμους της Περιφέρειας Κρήτης να συνδράμουν με την παραχώρηση απορριμματοφόρων  και συναφούς εξοπλισμού στο Δήμο Μαλεβιζίου,
  •  τους συναδέλφους των δημοτικών υπηρεσιών  να συνεχίσουν να παρέχουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους  
  •  τους δημότες  να διαχειρίζονται με ιδιαίτερη επιμέλεια τα απορρίμματα και σύμφωνα με τις οδηγίες των υπηρεσιών,
  • τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην επιχορήγηση του δήμου με τους αναγκαίους πόρους προκειμένου να γίνει προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και η χρηματοδότηση να ενταχθεί στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας, 

προκειμένου να αποτραπεί τυχόν υγειονομική κρίση από την πλημμελή αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας του συμβάντος καθώς και να προστατευθεί  η εικόνα του κατεξοχήν τουριστικού δήμου Μαλεβιζίου προς  τους επισκέπτες του.

      Αν και ο  Σύλλογος μας,  αναμένει το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο  δεν  παραβλέπει το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν εμπρησμό,  κάτι που αναφέρουν ήδη   αρκετά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.   Στην περίπτωση αυτή είναι προφανές,  ότι στόχος της εγκληματικής ενέργειας ήταν να πληγεί  ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της υπηρεσίας καθαριότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση!  

Στέλνουμε το μήνυμα σε όσους «τρίβουν τα χέρια τους» λόγω του συμβάντος ότι θα μας βρουν απέναντι τους σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας! 

Καλούμε την δημοτική αρχή Μαλεβιζίου,  σ΄αυτή τη δύσκολη στιγμή, να μην υποκύψει σε όποιες πιέσεις δεχτεί και να προχωρήσει μεθοδευμένα στην αναγέννηση της υπηρεσίας καθαριότητας με δημόσιο και κοινωνικό πρόσημο.

Σε αυτή την κατεύθυνση,  εμείς οι εργαζόμενοι, θα σταθούμε δίπλα της με κάθε τρόπο!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί