Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Διευκόλυνση τακτοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών στο νερό άρδευσης

Τα κακώς κείμενα στην άρδευση πρέπει να αλλάξουν διαμηνύει για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος, η οποία αν δεν αντιστραφεί άμεσα, σύντομα δεν θα είναι εφικτό από πλευράς Δήμου να παρέχεται το πολύτιμο αγαθό του νερού άρδευσης για τους παραγωγούς.

Με  δεδομένη τη δύσκολη αυτή κατάσταση, η Υπηρεσία ενημερώνει τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο νερό άρδευσης για τη διαδικασία ρύθμισης, πριν προχωρήσει όπως έχει υποχρέωση από το νόμο και το άρθρο 11 του Κανονισμού Άρδευσης, στη διακοπή λειτουργίας των παροχών και την αφαίρεση των υδρομέτρων άρδευσης όλων των καταναλωτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ειδικότερα:

-Οι καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ειδοποιούνται με κάθε πρόσφορο τρόπο από την υπηρεσία, προκειμένου πριν την αφαίρεση του υδρόμετρου, να προβούν στην τακτοποίηση της οφειλής, εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών.

-Τακτοποίηση της οφειλής νοείται: η εξόφληση του οφειλόμενου ποσού άμεσα, ή η ένταξη στη διαδικασία του άρθρου 174 παρ.3 του ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ή η ένταξη σε ισχύουσα ρύθμιση.

-Προκειμένου να επαναλειτουργήσει η παροχή, να επανατοποθετηθεί το υδρόμετρο ή να ανασταλεί η αφαίρεση του, η Οικονομική Υπηρεσία ενημερώνει την Υπηρεσία Άρδευσης για την τακτοποίηση της οφειλής και την καταβολή ποσού 10% επί της συνολικής οφειλής ή την άμεση εξόφληση του οφειλόμενου ποσού. Αν για  λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι εφικτή η άμεση  κατάθεση αίτησης από τον καταναλωτή  για τακτοποίηση της οφειλής, δύναται να αναστέλλεται η αφαίρεση του υδρόμετρου με την καταβολή του 10% και εν συνέχεια  να αποκαθίσταται η λειτουργία της παροχής, εφόσον γίνει  τακτοποίηση της οφειλής κατά την παρ.3 σε διάστημα το πολύ επτά (7) ημερών.

«Η κατάσταση είναι μονόδρομος. Η Υπηρεσία Άρδευσης δεν θα ανταπεξέλθει αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο την ανταποδοτική αυτή υπηρεσία.   Στόχος μας είναι η παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες, όμως προϋπόθεση σε αυτό είναι όσοι κάνουν χρήση των υδρομέτρων να είναι συνεπείς στις βασικές τους υποχρεώσεις πληρώνοντας το νερό που καταναλώνουν και τακτοποιώντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές» ανέφερε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί