Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής η Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου

Τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής, που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 18.30 μ.μ. στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου, με αφορμή τη νέα κλιμάκωση των εκτεταμένων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής της η Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Η Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου, μέλος της ΟΓΕ στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής, που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου (μέλος της ΕΕΔΥΕ), το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 18.30 μ.μ. στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου, με αφορμή τη νέα κλιμάκωση των εκτεταμένων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. 

Οι νέες πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ σε Παλαιστίνη, Λίβανο και Υεμένη, με την ανάμειξη και του Ιράν, γεννούν κινδύνους για ανάφλεξη των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή και το κρίμα θα πέσει πάλι στο λαιμό των λαών της περιοχής. Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για την πολιτική και στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, με αποστολή φρεγατών στη περιοχή της Μ. Ανατολής για ενίσχυση του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ που έχει εξοντώσει πάνω από 15.000 γυναίκες, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία και κάνει εμπάργκο στα τρόφιμα, με στήριξη των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, και ΕΕ. Και την ίδια στιγμή η χώρα μας μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει στόχος αντιποίνων με τις ΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Σούδα αλλά και τις στρατιωτικές υποδομές εδώ, στο Λασίθι, μια ανάσα από τα ανοιχτά μέτωπα των συγκρούσεων.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δυναμώνουμε τον αγώνα μας όλες και όλοι, γυναίκες και άνδρες του καθημερινού μόχθου, φορείς και σωματεία, μαθητές και νεολαία, καταδικάζοντας την ισραηλινή επιθετικότητα. 

ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει κάθε επίθεση του Ισραήλ σε Παλαιστίνη, Λίβανο και Συρία. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στήριξη της κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Να επιστρέψουν ΤΩΡΑ όλες οι ελληνικές φρεγάτες από την Ερυθρά Θάλασσα. Να κλείσει ΑΜΕΣΑ η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καθώς και στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επιθέσεις, βιώνοντας τη φρίκη του πολέμου

ΚΑΛΟΥΜΕ φορείς, σωματεία και όλο το λαό να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου, μέλους της ΕΕΔΥΕ και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 18.30 μ.μ. στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί