4.000 Κρητικοί στην εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών στο Ρέθυμνο

Ένα ηχηρό χαστούκι στην ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον αμετροεπή πρωθυπουργό έστειλαν χιλιάδες Κρητικοί

Σε μια συγκλονιστική συγκέντρωση που δεν έχει προηγούμενο στο Ρέθυμνο την Δευτέρα το βράδυ για το Έγκλημα των Τεμπών, με ομιλητές την Μαρία Καρυστιανού, τον Παύλο Ασλανίδη , τον τεχνικό σύμβουλο και εμπειρογνώμονα, Βασίλη Κοκοτσάκη, που συντόνισε ο Παναγιώτης Γεωργουδής ,περίπου τέσσερις χιλιάδες Κρητικοί στην  κατάμεστη Πλατεία Μικρασιατών της πόλης, ( των σαράντα χιλιάδων κατοίκων μαζί με τους φοιτητές), στήριξαν την προσπάθεια για Αλήθεια- Διαφάνεια- Δικαιοσύνη, Ηθικοπολιτική κάθαρση, διατρανώνοντας την άποψή τους πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία << θάβει >> την αλήθεια , καλλιεργεί συνειδητά το ψεύδος και δημιουργεί παντού σκάνδαλα είναι επικίνδυνη για τη χώρα και πρέπει να παραιτηθεί.

Δείτε: Η συγκινητική στιγμή που η Μ. Καρυστιανού και ο Π. Ασλανίδης συναντούν τους γονείς του αδικοχαμένου Β. Γιακουμάκη στο Ρέθυμνο

Εκδήλωση για τα Τέμπη στο Ρέθυμνο: Ο συγκλονιστικός χορός του Π. Ασλανίδη για το παιδί του (Βίντεο)

Ένα ηχηρό χαστούκι στην ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον αμετροεπή πρωθυπουργό έστειλαν χιλιάδες Κρητικοί σε μια συγκέντρωση πνευματικής κατάνυξης και ηθικοπολιτικής απογείωσης των οικουμενικών αξιών ,η κοινωνία των πολιτών ενεργοποιείται. Μέσα στις συνθήκες πολύπλευρης αξιακής παρακμής -, η κίνηση ανάδειξης της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών-,  αποκτά πλέον κινηματικά χαρακτηριστικά αναβάθμισης του δημόσιου λόγου από τα κάτω και της Δημοκρατίας, συσπειρώνει τον λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία, -χθες μάλιστα υπήρχαν χιλιάδες νέοι μαζί με τους παλιούς- , ενισχύοντας το πανελλήνιο αίτημα για κάθαρση στο πολιτικό σύστημα και στην Δικαστική Εξουσία αλλά και για ολοκληρωμένη ενημέρωση από τα φιμωμένα συστηματικά .

Για την συγκέντρωση, την οποία οργάνωσαν οι Πολίτες του Ρεθύμνου, το << Συμπόσιο Πολιτισμού>>, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και στήριξαν δεκάδες φορείς της Δυτικής Κρήτης, -με την κραυγαλέα απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -, παλιοί Ρεθυμνιώτες έλεγαν  πως δεν θυμούνται ποτέ να έχει γεμίσει με κόσμο η συγκεκριμένη πλατεία στην διάρκεια της Μεταπολίτευσης αλλά ούτε και παλιότερα. Μάλιστα τόνιζαν πως  το γεγονός αυτό δημιουργεί ελπίδες στον κόσμο ότι μπορεί να καθαρίσει το σάπιο σύστημα με την παρέμβαση των πολιτών, να ξαναβρεθεί η χαμένη αξιοπρέπεια της πολιτικής, να λειτουργήσει επιτέλους το κράτος δικαίου και οι πολιτικοί θεσμοί. 

Οι δύο χαροκαμένοι γονείς Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης έδωσαν όλο το περίγραμμα των εξελίξεων και ανέλυσαν τον τρόπο με βάση τον οποίο μηχανισμοί του κράτους και στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη με εντολές άνωθεν προσπαθούν να << μπαζώσουν>> την αλήθεια που σημαίνει βεβήλωση των νεκρών  αλλά είπαν πως δεν πρόκειται ποτέ οι γονείς των νεκρών παιδιών να πτοηθούν και να υποχωρήσουν, γι’ αυτούς είναι  σκοπός ζωής να λάμψει η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη. Μάλιστα άσκησαν κριτική σε συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία αποκρύπτουν την συστηματικά την αλήθεια υπακούοντας σε κυβερνητικά κελεύσματα.  Ειδικά η κ. Καρυστιανού  μεταξύ των άλλων ανέφερε, ήρθαμε να μιλήσουμε για το έγκλημα των εγκλημάτων. Από τη στιγμή που δεν ενημερώνεται διαφορετικά ο κόσμος, έχουμε αναλάβει και αυτό το κομμάτι. Το θέμα επειδή έχει αποσιωπηθεί από όλες τις τηλεοράσεις, δεν σημαίνει ότι δεν καίει τον κόσμο. Έλεγα « κοίτα, έπρεπε να πεθάνει το παιδί μου για να αλλάξει η κατάσταση στα τρένα». Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν θα άλλαζε η κατάσταση. Τέτοια αδιαφορία; Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει! Δεν είμαστε τίποτα γι’ αυτούς. Είμαστε μονάχα μία ψήφος που επιθυμούν κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό θα καταλάβουν πως δεν ισχύει  πλέον, κατέληξε.

Ο Βασίλης Κοκοτσάκης, περιέγραψε επιστημονικά  τον τρόπο ανάφλεξης της αμαξοστοιχίας με βάση τους αρωματικούς υδρογονάνθρακες που παράνομα μετέφερε,  τον τραγικό θάνατο που βρήκαν οι νέοι άνθρωποι και πως αυτό το σημαντικό στοιχείο που επιβεβαιώθηκε επιστημονικά καταβάλλεται προσπάθεια από τους ιθύνοντες να αποκρυφτεί. Ο Παναγιώτης Γεωργουδής, ανέφερε τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, << Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ’ αγάλματα>>, τονίζοντας εμφατικά πως αυτοί που θέλουν να <<μπαζώσουν>> την αλήθεια τους μπαζώνει ήδη η Ιστορία!  Οι ομιλητές ανέπτυξαν πλούσιο διάλογο με τους πολίτες και τις αυθεντικές αγωνίες τους. Στην αρχή η εκπαιδευτικός Κατερίνα Πανδή με την ομάδα της χόρεψαν τον παραδοσιακό Καγκελευτό χορό της Ιερισσού προσαρμοσμένο στο τραγικό συμβάν με την συμμετοχή πολιτών, ο ποιητής Γιάννης Μαρκάκης απήγγειλε ποίημά του για τα Τέμπη, ενώ οι  μουσικοί Γιώργος Ξυλούρης ( Ψαρογιώργης) , Σ. Φιλιππάκης, Α. Λεοντίδης και Μ. Τριπολιτάκης, έπαιξαν  μουσική της Κρήτης . Το μεσημέρι της Δευτέρας οι δύο γονείς κατέθεσαν συμβολικά λουλούδια στο σημείο του ΒΟΑΚ στον Γαλατά Χανίων που σκοτώθηκαν τα τρία παιδιά.

Δείτε επίσης: Λουλούδια από την Μ. Καρυστιανού και τον Π. Ασλανίδη στον ΒΟΑΚ, στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους τρία νεαρά παιδιά

Ευγενικοί χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι << Ρεθεμνιώτικες Αγγελίες ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Ρεθύμνου>>, << Ηχοληψία: Τέλης Αριστοτέλης>> και << Rethymno Live Support>>.

Πηγή φωτογραφιών: GOODnet.gr 






Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί