Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Ένας προφυλακιστέος από το κύκλωμα πλαστών συνταγογραφήσεων – 6 αφέθηκαν ελεύθεροι

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ένας εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων του ΕΟΠΥΥ, απάτη επέφερε στο κύκλωμα 3.5 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος, αποκαλούμενος «Μισέλ», θεωρείται από τις αρχές ως βασικό μέλος του κυκλώματος. Ήδη από το πρωί της Τετάρτης έχει ξεκινήσει η διαδικασία των απολογιών των 7 από τους 16 κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Από τους έξι που απολογήθηκαν σήμερατρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. Δύο από αυτούς καλούνται να πληρώσουν εγγύηση 10.000 ευρώ και ένας 5.000. Στους δύο που επιβλήθηκε εγγύηση 10.000 ευρώ επιβλήθηκε και η υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά την μήνα στο Α.Τ. της περιοχής τους.

Στους άλλους τρεις δεν επιβλήθηκε κάποιος περιοριστικός όρος. Όλοι οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται.

Όσον αφορά στον «Μισέλ» που οδηγείται στην φυλακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης ήταν το πρόσωπο που όχι μόνο είχε επιφορτιστεί να εντοπίζει τα ΑΜΚΑ μέσω των οποίων θα συνταγογραφούσαν οι εμπλεκόμενοι γιατροί, αλλά είχε αναλάβει να διακινεί και φάρμακα που εξασφάλιζαν μέσω παράνομων συνταγών, σε τοξικομανείς.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να εμφανιζόταν πότε ως γιατρός και πότε ως βοηθός γιατρού, ανάλογα με την περίσταση.

Παράλληλα του καταλογίζεται ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται ως εκ των αρχηγών του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τις πλαστές συνταγογραφήσεις θα απολογηθούν αύριο. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με οκτώ κακουργηματικές διώξεις και δύο πλημμελήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί