ΣΥΡΙΖΑ: 24 Νοεμβρίου οι εκλογές για πρόεδρο – Δεν θα είναι καταστατικό το Συνέδριο

Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Το Όργανο θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη.

Η Πολιτική Γραμματεία προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή να γίνει το έκτακτο Συνέδριο από 1 μέχρι 3 Νοεμβρίου, με συνέδρους που θα εκλεγούν στις 20 Οκτώβρη.

Επίσης, αποφασίστηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών να πραγματοποιηθεί στις 24 Νοέμβρη (μαζί με εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή) και αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος να γίνει μια εβδομάδα μετά, στη 1 Δεκέμβρη.

Το έκτακτο Συνέδριο ΔΕΝ θα είναι καταστατικό, άρα δεν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος εκλογής προέδρου, κάτι που φημολογούνταν. Η εκλογή θα γίνει από τη βάση, από μέλη και φίλους.

Η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή θα συμπεριλαμβάνει και τη διαδικασία κύρωσης των υποψηφιοτήτων. Κατά πάσα πιθανότητα κάθε υποψήφιος θα χρειάζεται 30 υπογραφές μελών Κεντρικής Επιτροπής ή βουλευτών.

Επίσης, προϋπόθεση ήταν και είναι το λευκό ποινικό μητρώο.

Όλα τα παραπάνω θα επισημοποιηθούν και θα αποτυπωθούν γραπτώς στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου υπάρχει η πιθανότητα να τεθούν υπό συζήτηση και άλλες προϋποθέσεις για τους υποψήφιους προέδρους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί