Γεωργιάδης: Αντί για λύσεις στα προβλήματα βγάζει τους γιατρούς… “τρελούς”!

Του έλεγαν ότι το νοσοκομείο είναι σε τραγική κατάσταση και εκείνος απαντούσε ότι στην Ιταλία δέρνουν γιατρούς και νοσηλευτές

Κόλαφος ήταν η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Λαμίας παρά τη σθεναρή προσπάθειά του να βγάλει «τρελούς» τους γιατρούς λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι δεν ξέρουν να κάνουν πρόσθεση.

Ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη και το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, είχε σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή της Διοίκηση του ΓΝ Λαμίας και των προέδρων της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας Θεόδωρου Χαρίτου και του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Δημήτρη Δανομάρα.

Για κακή του τύχη ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να παραμείνoυν οι κάμερες των τοπικών ΜΜΕ καθ΄όλη τη διάρκεια της σύσκεψης με αποτέλεσμα το βίντεο να είναι αποκαλυπτικό των σοβαρών ελλείψεων σε γιατρούς και της ελαφρότητας με την οποία ο υπουργός Υγείας αντιμετωπίζει τη διάλυση του ΕΣΥ.

Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν τον υπουργό Υγείας ότι από τις 161 οργανικές θέσεις μόνιμων γιατρών έχουν καλυφθεί μόνο οι 75 με τους συνεργάτες του Άδωνι Γεωργιάδη να προσπαθούν με το ζόρι να αυξήσουν τις θέσεις στις 109 υπολογίζοντας ακόμα και τους ειδικευόμενους οι οποίοι δεν υπολογίζονται στις οργανικές θέσεις καθώς δεν είναι μόνιμοι.

«Εμείς ποτέ δεν μετράμε μόνο το μόνιμο προσωπικό. Εμείς μετράμε όταν μπει ένας ασθενής μέσα πόσους γιατρούς θα βρει. Εγώ όταν πάθω κάτι δεν θα ρωτήσω την ώρα που είμαι στο φορείο εάν εσείς κύριε είστε μόνιμος ή με μπλοκάκι», είπε στους γιατρούς του νοσοκομείου Λαμίας ο Άδωνις Γεωργιάδης με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

-«Άρα εσάς δεν σας ενδιαφέρει εάν στα επείγοντα σας δει αγροτικός;»

-«Μας ενδιαφέρουν τα πάντα. Αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει να μας δει γιατρός».

«Αυτό που λέτε είναι τραγικό λάθος. Πρέπει να σας δει ο γιατρός που πρέπει να σας δει», του απάντησε ο Θεόδρος Χαρίτος.

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ελλείψεις σε γιατρούς αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία της Ευρώπης με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας να του απαντά «Και για αυτό κάνετε λάθος δεν θα μας λέτε πράγματα που δεν στέκουν. Η Ελλάδα έχει στην Ευρώπη τη μικρότερη αναλογία γιατρών ανά ασθενή στο ΕΣΥ».

Και σε αυτή την επισήμανση ο υπουργός Υγείας επέλεξε να απαντήσει διαβάζοντας από το κινητό του είδηση ότι στην Ιταλία οι ασθενείς δέρνουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά τα στοιχεία που του παρουσίασαν οι γιατροί επέμενε να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και να δίνει τα δικά του νούμερα.

«Άρα είμαστε κάτω κατά 8 γιατρούς» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όχι» του απάντησε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

«Είμαστε 15 κάτω;», είπε ο Γεωργιάδης.

«Είμαστε 50%. Αυτό είμαστε», του απάντησε ο Θόδωρος Χαρίτος και συνέχισε παρουσιάζοντας αναλυτικά με στοιχεία την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο εξαιτίας των ελλείψεων και συγκεκριμένα:

-Οι μόνιμοι ιατροί έπρεπε να είναι 161 και αντί για αυτούς σήμερα είναι μόλις 75.  

-Το 2019 στην Παιδιατρική Κλινική υπήρχαν 6 μόνιμοι ιατροί, ενώ σήμερα υπάρχουν μόλις 2, 

-Το 2019 στην Πνευμονολογική Κλινική υπήρχαν 6 ιατροί, ενώ σήμερα υπάρχει μόλις 1

-Το 2019 υπήρχαν 5 Αναισθησιολόγοι, ενώ σήμερα υπάρχουν μόλις 2

-Το 2019 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών υπήρχαν 9 ιατροί ενώ σήμερα έχουν μειωθεί στους 4.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί