Δολοφονία Καραϊβάζ: Αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειάς του

Αίτηση αναίρεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία κρίθηκαν αθώοι οι φερόμενοι δολοφόνοι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, κατέθεσε η οικογένεια.

Πιο συγκεκριμένα οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του Γ. Καραϊβάζ βρέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να κριθεί άκυρη η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την οποία απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες δυο κατηγορούμενοι.

Στην αίτησή τους οι δικηγόροι τονίζουν πως η απόφαση του ΜΟΔ «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο. Ως εκ τούτου, παραβιάστηκε η δημοσιότητα της διαδικασίας κατ’ άρθρο 510 παρ.1 στοιχ. Ά και Γ´ του Κ. Ποιν.Δ και αποδίδεται στην προσβαλλόμενη απόφαση η πλημμέλεια της κατά το άρθρο 171 παρ.1 περ. δ. του Κ.Ποιν.Δ. απόλυτης ακυρότητας κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο και της παραβιάσεως της δημοσιότητας της διαδικασίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί