«Δημόσιος χώρος ισομοιρασμένος σε όλους»: Ο Δήμος Ηρακλείου γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2024), τον μεγαλύτερο θεσμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, γιορτάζει ο Δήμος Ηρακλείου με μια σειρά εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη συμμετοχή.  

Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας η οποία διοργανώνεται από Δήμους σε όλη την Ευρώπη είναι «Δημόσιος χώρος ισομοιρασμένος σε όλους» με σύνθημα τη φράση «Συνδυάζω – Μετακινούμαι». Ο θεσμός, ο οποίος αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), διοργανώνεται από το 2002 για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους με απώτερο στόχο την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη. 

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, έχει προγραμματίσει μια σειρά εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων στις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος μικροί και μεγάλοι με ελεύθερη συμμετοχή. Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024 εδώ: 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Σημείο: 46o Δημοτικό Σχολείο στην Οδό Παπαπέτρου Γαβαλά

Ώρα: 08:30 

Ειδική Εκπαιδευτική δράση που έχει σχεδιάσει η Τροχαία Ηρακλείου για την αφύπνιση των μαθητών σε σχέση με τις μετακινήσεις.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Σημείο: Πάρκο Γεωργιάδη

Ώρα: 10.30

Κάλεσμα του Συλλόγου ΗΡ.Υ.Δ.Α. (Σύλλογος για τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό Ηρακλείου Κρήτης)

Μαθαίνουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών με αυτισμό και πώς είναι να κινείσαι σε κοινόχρηστους χώρους. Αφήγηση του παραμυθιού «Ίριδα, η νεράιδα του Ουράνιου Τόξου» της Σοφίας Ζωράκη. Διασκεδάζουμε ζωγραφίζοντας και γυμναζόμαστε με την Χριστίνα Παπαϊωάννου. 

Ώρα: 12:00 

Προσομοίωση Κρούσης και κουίζ σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή από τον Κ. Στεφανάκη.

Ώρα: 18.15

Το πάρκο είναι ανοικτό για κάθε δραστηριότητα του κοινού.

Κάνουμε Yoga με γκονγκ, χρώματα και ηχογαβάθες, παρέα με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Έλενα Κατσιγιάννη και τον ηχοθεραπευτή, Ιωάννη Πρινιωτάκη.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Σημείο: Πάρκο Γεωργιάδη

Ώρα: 17.30

Παραμύθια στο Πάρκο με την Ελένη Μπετεινάκη

Ώρα: 19.30

Θεατρική παράσταση για παιδιά «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Κ. Πανταγιά. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ηράκλειο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες Ελληνικές πόλεις που βραβεύτηκαν γιατί ξεχώρισαν για τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους στην ευρωπαϊκή εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» για το έτος 2023 με θέμα «Εξοικονομώ ενέργεια» και σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι». Το σχετικό βραβείο παρέλαβε στις αρχές του μήνα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2024.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί