Ελ. Βατσινά για την σύμβαση Ελλάδας – Ιαπωνίας: Κάποια στιγμή να δούμε και την επίδραση στην Οικονομία (Βίντεο)

Η ομιλία της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, ως Ειδική Αγορήτρια του κόμματος, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

Επί της αρχής “ναι” αλλά “είναι αναγκαίο, έστω και τώρα, η Κυβέρνηση να ακούσει τις προτάσεις των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και βιοτεχνών αλλά και του ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσει, την μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και σε ρύθμιση του συνόλου των οφειλών, με θέσπιση 120 δόσεων. Να μην έχουμε έναν ακόμα χειμώνα που θα στηρίξουμε τη βοήθεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων σε pass των 20 και 30 ευρώ”.

Αυτό τόνισε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, κατά τη συζήτηση το μεσημέρι της Δευτέρας (16.09.2024) στην Επιτροπή Οικονομικών, της σύμβασης της Ελλάδας με την Ιαπωνία «για την αποφυγή της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος και την αποτροπή της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής», η οποία μετά την επεξεργασία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, θα συζητηθεί και θα τεθεί προς κύρωση από το ελληνικό Κοινοβούλιο, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Κατά την ομιλία της ως Ειδική Αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ, η κ.Βατσινά σημείωσε πως “το ΠΑΣΟΚ στέκεται πάντα αρωγός σε οτιδήποτε δημιουργεί τις συνθήκες για την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων και επενδύσεων”.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι επειδή από την ελληνική Βουλή έχουν κυρωθεί πολλές συμβάσεις αποφυγής της διπλής φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου, “θα πρέπει να ικανοποιηθεί κάποια στιγμή και το πάγιο αίτημα του ΠΑΣΟΚ να γίνει κατανοητό τόσο από εμάς, όσο και από την ελληνική κοινωνία ποιά είναι η μετρήσιμη επίδραση τους στην ελληνική οικονομία αλλά και για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό”.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί