Όλα έτοιμα για τη 15η Μινωική Διαδρομή την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Ηλεκτρονικές δηλώσεις στο https://forms.gle/Cavz5oEJUZUu1Q158

Λίγες μέρες έμειναν για τη 15η Μινωική Διαδρομή που διοργανώνουν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Ψυχρού “Ο Ξένιος Ζευς”, Λύττου «Η Αρχαία Λύκτος», του Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Λύκτου», του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κασταμονίτσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου και της Ομάδας Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων “ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ”.

Οι περιπατητές θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών, με αφετηρία το Ναό του Τιμίου Σταυρού Αρχαίας Λύκτου στις 7:30 π.μ. και τερματισμό το Ψυχρό.

Συγκεκριμένα, θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Ακρόπολη Αρχαίας Λύττου- Τοίχος – Συκιάς Νερό- Αη Γιώργης Φλέγες- Βόλιτες- Τσούλη Μνήμα- Χορτασά- Χώνος- Κάτω Μετόχι- Άγ. Χαράλαμπος- Πλάτη- Ψυχρό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι θα υπάρχει σήμανση σε όλη τη Μινωική Διαδρομή!

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της μυθολογικής διαδρομής που ακολουθούσε ο βασιλιάς Μίνωας κάθε εννέα χρόνια, επισκεπτόμενος το Δικταίον Άντρο, προκειμένου να συναντήσει τον πατέρα του Δία, ο οποίος του υπαγόρευε τους “Θεϊκούς Νόμους”, καθώς και η αναβίωση της παράδοσης με το ρίξιμο της πέτρας του αναθέματος, στου “Τσούλη το Μνήμα”.

Για τη μεταφορά των συμμετεχόντων θα υπάρχει λεωφορείο που θα ξεκινήσει από το χωριό Κάτω Μετόχι του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στις 5:30 π.μ. και από το Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στις 7:00 π,μ. προς το σημείο εκκίνησης της Μινωικής Διαδρομής (ώρα εκκίνησης 7:30 π.μ.)

Η επιστροφή των οδοιπόρων θα γίνει με το λεωφορείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, από την πλατεία Ψυχρού και αφού ακολουθήσει μικρό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ψυχρού “Ο Ξένιος Ζευς” αλλά και απονομή αναμνηστικών δώρων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2891340115 και 6979790002 (Δήμος Μινώα Πεδιάδας) και 2844340143 και 6936589930 (Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου) ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά μέσω την πλατφόρμας:https://forms.gle/Cavz5oEJUZUu1Q158

Η 15η Μινωική Διαδρομή διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί