Καιρός: Έρχονται βροχές τις επόμενες ημέρες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα. Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «αλλάζει η κατάσταση για να μας θυμίσει πως (πρέπει να) είναι ο φθινοπωρινός καιρός». Ο Θ. Κολυδάς αναφέρει ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, οι προβλεπόμενες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται κάτω από τις κανονικές τιμές». Και προσθέτει ότι είχαμε συνηθίσει για περισσότερο από ένα τρίμηνο θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ, κατά την διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

«Η ‘κυριαρχία’ του μπλε στον Ευρωπαϊκό Νότο εμφανής και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν υπήρχε η βίαια εισβολή του Boris στην Ανατολική Ευρώπη με τις ψυχρές μάζες να εισβάλλουν στα δυτικά τμήματα του ανώτερου χαμηλού».

«Βλέπετε η φύση καμμιά φορά, έστω και με βίαιο τρόπο, προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση. Η προσοχή μας τις επόμενες ημέρες στα χαμηλά που έρχονται από κεντρική Μεσόγειο» καταλήγει.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί