Νέα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε καταφύγιο εκτοπισμένων στη Γάζα – 18 νεκροί, ανάμεσά τους 6 εργαζόμενοι του ΟΗΕ

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, ανάμεσά τους και έξι εργαζόμενοι της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA, έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Είναι η πέμπτη φορά που το καταφύγιο βομβαρδίζεται από τις ισραηλινές δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο.

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι απαράδεκτο» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζοντας την ισραηλινή επίθεση στο σχολείο. «Αυτές οι δραματικές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου πρέπει να σταματήσουν» τόνισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Από την πλευρά της η UNRWA ανακοίνωσε τον θάνατο των έξι εργαζομένων της σκοτώθηκαν σε δυο αεροπορικά πλήγματα εναντίον του σχολείου, «Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων μεταξύ του προσωπικού μας σε ένα μόνο περιστατικό. Μεταξύ των νεκρών ήταν ο διευθυντής του καταφυγίου της UNRWA και άλλα μέλη της ομάδας που παρείχαν βοήθεια σε εκτοπισμένους» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ.

«Αυτό το σχολείο έχει χτυπηθεί πέντε φορές από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος. Φιλοξενεί περίπου 12.000 εκτοπισμένους, κυρίως γυναίκες και παιδιά» σημείωσε η UNRWA. «Κανείς δεν είναι ασφαλής στη Γάζα. Κανείς δεν γλιτώνει» υπογράμμισε.

Νωρίτερα χθες, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως διεξήγαγαν αεροπορικό πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στη Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί