Στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας η Δημοτική Αρχή

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε τη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου,  η νέα σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τα οποία υποδέχτηκαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου παρέστη διαδοχικά, στην τέλεση των αγιασμών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, στο 3ο Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου, στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Θραψανού, στο Γυμνάσιο Θραψανού, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου και ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή σχολική χρονιά, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας.  Τους περισσότερους Αγιασμούς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας με τους εφημέριους των αντίστοιχων Ενοριών.

Το «παρών» στην τέλεση των αγιασμών στις σχολικές μονάδες του Δήμου, έδωσαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, ενώ η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι ευχήθηκαν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή και δημιουργική χρονιά.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος στο μήνυμά τους προς τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα στη μάθηση και ανοίγει νέους ορίζοντες με γνώσεις και νέους στόχους! Είναι μία ημέρα γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας και δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουν να κάνουν όνειρα και να αγωνίζονται γι’ αυτά! Στους πολύτιμους συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους  στο ταξίδι των μαθητών μας- εκπαιδευτικούς και γονείς- θέλω να επισημάνω ότι το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να γίνουν κοινωνοί των μεγάλων ανθρώπινων αξιών. Τους διαβεβαιώνω επίσης ότι ως Δημοτική Αρχή στεκόμαστε στο πλευρό τους και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, θα συμβάλουμε με όλους τους τρόπους ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις και τα προβλήματα που παρουσιάζονται με στόχο αφενός την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών και αυτή τη σχολική χρονιά για τα σχολεία μας, αφετέρου τη βελτίωση του επιπέδου της Παιδείας στον τόπο μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σήμερα ξεκινάει μια καινούργια σχολική χρονιά πλούσια σε στόχους στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο της γνώσης και της ουσιαστικής καλλιέργειας!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί