Κρήτη: Η σχολική χρονιά σε δύο σχολεία ξεκίνησε με κατάληψη (Φωτο)

Με κατάληψη ξεκίνα η σχολική χρονιά για τα δημοτικά σχολεία Κολυμβαρίου και Ανωγείων, για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την υποβάθμιση.

Στο Κολυμβάρι, γονείς απέκλεισαν το δημοτικό σχολείο το πρωί της Τετάρτης διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την υποβάθμιση που υπέστη.

Τόνισαν ότι η διεύθυνση εκπαίδευσης δεν θα έπρεπε να προβεί στις συγχωνεύσεις γιατί στα τμήματα που τις υπέστησαν υπάρχουν παιδιά με ανάγκες παράλληλης στήριξης και μαθησιακά προβλήματα.

«Σήμερα δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε παρόντες στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας Κολυμβαρίου, που διεκδικεί το αυτονόητο: να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου.

Έχουμε καταδικάσει τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών τμημάτων ως μέτρο αντιπαιδαγωγικό που θα επιφέρει την περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με θύματα τα παιδιά μας και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Τη νέα σχολική χρονιά, όπως όλα δείχνουν, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ξανά ως αριθμοί, καθώς στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου συγχωνεύονται τμήματα και από 12θέσιο μετατρέπεται σε 10θέσιο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η κτιριακή υποδομή για 12 τμήματα και κυρίως υπάρχουν σχετικές γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ», αναφέρει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά, Δημήτρης Ανθούσης.

Δείτε φωτογραφίες του zarpanews.gr από το σημείο:

Υπό κατάληψη και το δημοτικό σχολείο Ανωγείων

Σε κατάληψη προχωρούν οι γονείς και στο δημοτικό σχολείο Ανωγείων, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμισή του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, αναφέρεται ότι δε θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός, ωστόσο η κατάληψη αφορά μόνο στο δημοτικό και η λειτουργία του νηπιαγωγείου δε θα επηρεαστεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λάμπρο Καρβούνη.

Ειδικότερα, ευχαριστεί για την παρουσία τους, τους δημοτικούς συμβούλους Μιχάλη Δραμουντάνη, Μανώλη Βρέντζο, Βασίλη Σαλούστρο και Αντώνιο Ρούλιο. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων Βαγγελιώ Μανουρά, Ιάσωνα Μανούσο και Γιάννη Νταγιαντά. Τους γονείς Γιάννα Πασπαράκη, Μανούσου Μαρία και Αλέξανδρο Φασουλά.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στον δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Δακανάλη που εκτέλεσε και χρέη οδηγού λεωφορείου.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του Σχολείου από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, λόγω του γνωστού θέματος υποβάθμισης του Σχολείου. Αγιασμός δεν θα πραγματοποιηθεί. Η κατάληψη αφορά μόνο το Δημοτικό Σχολείο, η λειτουργία των Νηπιαγωγείων δεν θα επηρεαστεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί