Γεωργιάδης: Όταν δεν καταστρέφει το ΕΣΥ και δεν πετάει μπούρδες, δίνει στη ζούλα από το κρατικό ταμείο 250.000 ευρώ για το ίματζ του!

Συνολικό ποσό 250.000 ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Υγείας για «συμβουλές υποστήριξης της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ» όπως προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συνεχίζει απτόητος το σχέδιο διάλυσης του κράτους πρόνοιας και του δημόσιου συστήματος υγείας, αρνούμενος να αυξήσει τους μισθούς των υγειονομικών, τώρα ψάχνει για συμβουλές στην ΕΔΕΥΠΥ.

Συγεκριμένα, εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση έργου με τίτλο: «Υπηρεσίες Συμβούλου Υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της». Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η «προϋπολογισθείσα αξία του έργου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των διακοσίων ενός χιλιάδων εξακοσίων δώδεκα ευρώ και ενενήντα λεπτών (201.612,90€), μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% χρηματικού ποσού σαράντα οκτώ χιλιάδων τριακοσίων ογδόντα επτά ευρώ και δέκα λεπτών (48.387,10€), ήτοι συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης ύψους διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000,00€), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων».

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, κριτήριο ανάθεσης είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής», ενώ η συνολική διάρκεια των συμβουλών ορίζεται στα τρία έτη.

Το έργο θα βαρύνει το Πρόγραμμα ενεργειών Τεχνικής Βοήθειας-Υποπρόγραμμα Α’ Κατηγορία Δαπάνης Β.3. «Υπηρεσίες Συμβούλων» και το Υποέργο 3 με τίτλο «Σύμβουλος Υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της», στην Πράξη «Τεχνική Υποστήριξη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας (ΕΔΕΥΠΥ)” ως δικαιούχου στη διαχείριση και υλοποίηση παρεμβάσεων του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» (κωδικός ΟΠΣ 6005010), με κωδικό ενάριθμου 2023ΣΕ69170000 και ΣΑ Ε6917 στο ΠΔΕ.

Η ΕΔΕΠΥ, όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα της, «έχει ως αποστολή την υποστήριξη του οικείου Υπουργείου Υγείας και των φορέων που εποπτεύονται από αυτό στην αποτύπωση, ιεράρχηση και εξειδίκευση των αναγκών στους τομείς πολιτικής αρμοδιότητας του Υπουργείου, καθώς και την ενίσχυση της διοικητικής τους ικανότητας σε σχέση με τα Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027».

Προϊστάμενος της ΕΔΕΠΥ είναι ο Αχείμαστος Αναστάσιος, ένα όνομα που συναντάμε σε λίστες κομματικών στελεχών της ΝΔ τα τελευταία έτη.

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί