Νοσοκομείο Χανίων: Δώστε λύση τώρα στα προβλήματα της Ψυχιατρικής ή παραιτούμαστε όλοι μαζί, ξεκαθαρίζουν οι ειδικευμένοι ψυχίατροι!

Οι ειδικευμένοι ψυχίατροι της Ψυχιατρικής Κλινικής Χανίων έχουν θέσει ως τελεσίγραφο την 1η Οκτωβρίου για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση.

Οι γιατροί καταγγέλλουν την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην κλινική, με έλλειψη προσωπικού, αυξημένη βία και ανεπαρκείς συνθήκες ασφαλείας. Ως παράδειγμα αναφέρουν τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Γουλιέλμος Γεώργιος, γεγονός που υπογραμμίζει την έκταση του προβλήματος.

Τα αιτήματα των ψυχιάτρων περιλαμβάνουν την άμεση αναστολή των νέων εισαγωγών, την ενίσχυση της κλινικής με επιπλέον προσωπικό και τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας. Επιπλέον, ζητούν την εξέταση των περιστατικών που προσέρχονται για ψυχιατρική εξέταση με εισαγγελική παραγγελία να γίνεται αποκλειστικά στα ΤΕΠ.

Η απειλή για ομαδική παραίτηση εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην περιοχή και υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων.

Πιο αναλυτικά σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρεται το εξής:

Μετά από τη βίαιη επίθεση ασθενούς στον κο Γουλιέλμο Γεώργιο, μετά από την αναφορά του κου Γουλιέλμου της 28/08/2024 και μετά από την πληθώρα των προβλημάτων της Ψυχιατρικής Κλινικής και γενικά του Ψυχιατρικού Τομέα, της επικινδυνότητας του να εργαζόμαστε υπό αυτές τις συνθήκες στον ψυχιατρικό τομέα, σας αναφέρουμε τα εξής:

  • Ζητάμε την άμεση αναστολή νέων εισαγωγών, εκούσιων και ακούσιων, μέχρις ότου γίνει η στελέχωση της κλινικής με τουλάχιστον άλλους δύο ψυχιάτρους πλήρους ωραρίου.
  • Ζητάμε τη λήψη άμεσων μέτρων για τη βελτίωση του συντελεστή ασφαλείας της κλινικής, διότι κινδυνεύει η ζωή ιατρών, νοσηλευτών, ασθενών και επισκεπτών.
  • Η εξέταση των περιστατικών που προσέρχονται για ψυχιατρική εξέταση με εισαγγελική παραγγελία να γίνεται αποκλειστικά στα ΤΕΠ και όχι απευθείας στην κλινική, όπως προβλέπεται για όλες τις ειδικότητες.

Λόγω των ανωτέρω και λόγω του αδιεξόδου της κατάστασης, σας ανακοινώνουμε ότι προτιθέμεθα να υποβάλλουμε την παραίτησή μας αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας μέχρι 01/10/2024.

Οι ειδικευμένοι ψυχίατροι του Ψυχιατρικού Τομέα

Γουλιέλμος Γεώργιος

Γεωργουδάκη Άννα

Δαμανάκης Εμμανουήλ

Πολυχρονάκη Αικατερίνη

Χουρδάκη Ευγενία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί