Για εμάς, την Αριστερά, ο “εχθρός” είναι ένας, αυτός που κάνει κακό στη χώρα- Σήμερα είναι ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία

Της Παναγιώτας Βράντζα*

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ

Η Ελλάδα ρημάζει από τον Άδωνη τον Κικίλια, τον Χατζηδάκη, τον Τσιάρα και τα άλλα πρωτοπαλίκαρα του Μητσοτάκη.

Η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, λεηλατεί τη δημόσια περιουσία, καταργεί κάθε προστασία για τους εργαζόμενους, βάζει λουκέτο στη μικρή επιχειρηματικότητα και αφήνει τους πολίτες να πεθάνουν χωρίς γιατρούς και δημόσιες δομές υγείας.

Η ασφάλεια του πολίτη, άλλη μια καπηλεία της Νέας Δημοκρατίας, μοιάζει κενό γράμμα. 

Τρένα που σκοτώνουν παιδιά, φωτιές που σβήνουν στη θάλασσα, Greek mafia με πλοκάμια στην αστυνομία, ανώτατοι δικαστές πιόνια, μέχρι και άδειες σε λούνα παρκ που «σκοτώνουν»!

«Πάμε και όπου βγει ή διέρχεστε με δική σας ευθύνη»! Αυτό λέει με κάθε τρόπο ο Μητσοτάκης και τα «παρατράγουδα» που τον ακολουθούν.

Αυτή την ώρα λοιπόν επέλεξαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να «μετρηθούν». 

Στις εκλογές του 2023  τα «μεγαλοστελέχη» της Αθήνας μοίρασαν τα «δικά τους παιδιά» σε όλη την Ελλάδα ως υποψήφιους, ώστε το «στασίδι» που θα πιάσουν να είναι γερό! Αλλά δεν προέβλεψαν την πανωλεθρία! 

Έκτοτε δεν υπάρχει πολιτικό επίδικο. Από τη μια μεριά «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» και από την άλλη «δεν κάνει το παιδί». Τη στιγμή όπου ένα τεράστιο ποσοστό του λαού αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, το «αριστερό» μας κόμμα «περί άλλων τυρβάζει». 

Λες και δεν υπάρχουν όργανα για να τεθούν τα ζητήματα, να διαφωνήσουμε, να τσακωθούμε, να αλλάξουμε και πρόεδρο, εάν χρειάζεται. Αλλά  δημόσια να μιλάμε μόνο για τα προβλήματα της χώρας. 

Οι διαφωνίες ή αλλιώς το «ξεκατίνιασμα» εκατέρωθεν, έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και πολλούς από εμάς, στελέχη του κόμματος, που δεν αποδεχόμαστε τα εκβιαστικά διλήμματα από καμία πλευρά.

Διαλέξαμε κάποτε την αριστερά, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τον αγώνα. Πήραμε και παίρνουνε θέση καθημερινά με τα λόγια και τα έργα μας. Δεν βγαίνουμε ούτε στα κανάλια ούτε στα καφενεία να κατηγορήσουμε συντρόφους. 

Πιστεύουμε ότι ο «εχθρός» είναι ένας. Αυτός που κάνει κακό στη χώρα. Σήμερα είναι ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. 

Η αναζήτηση εσωτερικών εχθρών δείχνει ποταπούς σκοπούς, προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτέλεια. 

Δεν ξέρω εάν είναι ήδη πολύ αργά, αλλά ας σταματήσουμε έστω και τώρα. Ας συνεχίσουμε τον αγώνα που ξέρουμε, για μια καλύτερη ζωή, για τους πολίτες και την Ελλάδα. 

«Τρέξε κόσμε ο παλιός κόσμος είναι πίσω σου» έλεγε ένα σύνθημα του Μάη του 68. Γρήγορα όμως, πριν να είμαστε εμείς ο παλιός ο κόσμος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-Πρ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί