Χ. Μαμουλάκης: Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Απόστολο Τίτο και τους σφαγιασθέντες κατοίκους του Χάνδακα της 25ης Αυγούστου 1898

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Απόστολο Τίτο και τους σφαγιασθέντες της 25ης Αυγούστου 1898, παρευρέθηκε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης παρακολούθησε τον Όρθρο και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Μαρτύρων, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τους και σε δήλωσή του ανέφερε: «Μεγάλη γιορτή για την Χριστιανοσύνη αλλά και ημέρα τιμής και μνήμης η 25η Αυγούστου του 1898. Ημερομηνία – σταθμός στην ιστορία του τόπου μας, στην ιστορία του Ηρακλείου. Τελευταία πράξη του Κρητικού δράματος με την μεγάλη σφαγή από τους Τούρκους κατακτητές 100ντάδων κατοίκων του Χάνδακα, λεηλασίας και πυρπόλησης της πόλης.

Οι μαρτυρίες και οι ιστορικές αναφορές από εκείνη την ημέρα είναι συγκλονιστικές. Η μνήμη παραμένει ζωντανή. Το Ηράκλειο τιμά την ιστορία του, τιμά τους Μάρτυρες της πόλης, μεταλαμπαδεύοντας την ιστορική μνήμη από γενιά σε γενιά.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί