Γέμισε λύματα η πλατεία 18 Άγγλων στο Ηράκλειο! – Τι απαντά η ΔΕΥΑΗ

Απαράδεκτες εικόνες από την πλατεία των 18 Άγγλων στο Ηράκλειο, με τον δρόμο να έχει γεμίσει με λύματα.

Η εικόνα είναι απερίγραπτη και εν μέσω τουριστικής σεζόν και η ίδια ζοφερή συνεχίζεται και σήμερα, με τα λύματα να έχουν απλωθεί κατά μήκος του δρόμου, ενώ και η δυσοσμία είναι έντονη.

Δείτε εικόνες από Νέα Κρήτη

εικόνα_Viber_2024

Το αίτιο που προκάλεσε αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο μάλιστα επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά στην περιοχή είναι το φράξιμο του αγωγού. 

Φυσικά, αυτές οι εικόνες προκαλούν μόνο ντροπή, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, μιας και περαστικοί και τουρίστες περνάνε από εκεί ώστε να περπατήσουν στο ενετικό φρούριο του Κούλε.

εικόνα_Viber_2024-08-23_10-24-43-546.jpg

Η ΔΕΥΑΗ για την υπερχείλιση αγωγού στην πλατεία των 18 Άγγλων

Με αφορμή υπερχείλιση αγωγού στην πλατεία των 18 Άγγλων το απόγευμα της Πέμπτης 23/8, η Δ.Ε.Υ.Α.Η. διευκρινίσει τα εξής:

Ο συγκεκριμένος αγωγός συλλέγει τις αποχετεύσεις από όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής και καταλήγει στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται στο Μποδοσακειο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δημιουργείται λόγω της συγκέντρωσης μέσα στον αγωγό μεγάλων ποσοτήτων λίπους από τα καταστήματα, το οποίο στερεοποιείται στα τοιχώματά του προκαλώντας υπερχείλιση. Επισημαίνεται ότι τα λίπη αυτά, κανονικά, θα έπρεπε να συλλέγονται από κάθε επιχείρηση μέσω των κατάλληλων λιποσυλλεκτών που τοποθετούνται για αυτόν τον σκοπό στις λάντζες.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. διενεργεί σε τακτά διαστήματα προληπτικούς καθαρισμούς του αγωγού – έχουν γίνει αρκετοί και φέτος το καλοκαίρι – οι οποίοι θα ενταθούν ακόμα περισσότερο. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί